Karácsonyi Vásár

2021.12.20. 19:30

Kézművesek, iparművészek mutatkoztak be a Győri Kapuban

A következő évben is folytatni szeretnék a közönség által is kedvelt programjaikat.

AB

„Kézműves Karácsonyi Vásár a Győri Kapuban” elnevezésű programot szervezett az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) közreműködő partnerével, a Miskolci Kulturális Központhoz tartozó Ifjúsági Ház munkatársaival szombaton. Az eseményen miskolci és borsodi kézművesek, iparművészek mutatkoztak be és kínálták a karácsonyra fókuszáló portékáikat. A délelőtti órákban az Aranykapu Bábszínház „Paprika Jancsi és az ördögök” vásári bábjátéka várta a legkisebbeket. Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület az elmúlt három évben, a Kapuzörgető projekt során, több alkalommal szervezett adventi vásárt és különféle ünnepváró programokat a Győri kapuban, és bár a projekt szeptemberben befejeződött, lehetőségeihez mérten a jövőben is szeretné folytatni a korábban nagy sikerrel futó eseményeket.

 

 

– Színvonalas karácsonyi vásárt próbáltunk a Győri kapuban élőknek és az odalátogatóknak prezentálni 28 kézműves, iparművész bevonásával, akik nemcsak Miskolcról, hanem a megye egyéb kisebb-nagyobb településéről is eljöttek a meghívásunkra. Valamilyen szinten a program a szeptemberben befejeződő Kapuzörgető projektnek lenne a folytatása. Az itt élő emberek szeretnék, ha az ilyen események nem maradnának abba. Elmondható, hogy a korábban megszervezett vásárok voltak a leglátogatottabb, legkedveltebb programok, de ezek a múlt évben a koronavírus-járvány miatt nem valósulhattak meg. Az idei viszont nagyon nagy sikerű volt, ami azt mutatja, hogy az emberek szeretnek az ilyen és ehhez hasonló városrészi rendezvényeken részt venni, lehetőséget adva az időseknek is, akiknek így nem kellett messzire utazniuk – foglalta össze Lichtenstein Raymond szervező.

 

– Az évben már nem lesz semmilyen hasonló megmozdulásunk, viszont bízunk benne, hogy a jövő évben lesz majd lehetőségünk ott folytatni, ahol most abbahagyjuk, akár egy húsvéti vásárral, akár más egyéb programmal. Terveink között szerepel a várossal együttműködve a Győri kapuban tartandó nagyobb programok újraindítása is. Végezetül szeretném mindenkinek megköszönni a szombati vásáron való részvételt, külön köszönet a kiállítóknak, akik a megye messzebb lévő területeiről is eljöttek – tette hozzá.

 

(A borítóképen: Volt látni- és vásárolnivaló)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában