Magyar Falu Program

2021.11.03. 07:00

Sok a nyertes pályázó, így fejlődik a vidék

Bővül a Magyar Falu Program, amely eddig is sok fejlesztést hozott a Putnoki járásba.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A nyugat-borsodi települések éltek a lehetőséggel, a mögöttünk hagyott időszakban számos fejlesztés megvalósult a Magyar Falu Program keretében. Utak, bölcsődék és óvodák épültek, orvosi rendelőket, egészségházakat újítottak fel, és a turizmus területén is számos beruházás elkészült. A kisebb falvak önkormányzatai igyekeztek megragadni a lehetőséget, a projektek előkészítését, lebonyolítását és elszámolását pedig a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. koordinálta.

– A kezdetektől fogva rendkívül népszerű volt a program – osztotta meg a tapasztalatait dr. Bárdosné Dudás Viktória, a cég ügyvezetője. – 2019-től folyamatosan adtuk be a pályázatokat, szinte valamennyi felhívásra. Úgy az eszközbeszerzésekre, mint az infrastrukturális felújításokra. Két évvel ezelőtt ezen a vidéken 105 pályázattal indultunk, az idei esztendőben viszont már 162-t adtunk be. Büszkeséggel tölt el, hogy ennek a kétharmadát sikeresen bírálták el, ennek köszönhetően pedig a környező települések jelentősen előreléphettek. A kis falvaknak egyébként rendkívül jó ez a támogatási forma, mert pont azokat a kis léptékű terveket segíti, amiket az uniós forrásokból nem lehet megvalósítani.

Mostantól kis helyi üzletek felújítására, kialakítására is megnyílt a pályázati lehetőség. A környéken két új bolt kivitelezése pozitív elbírálásban részesült, de tíz felújításra is beadták az igényt. Dr. Bárdosné Dudás Viktória elmondta: szigorúak voltak az előírások, ezért többen a pályázatírási szakaszban kiestek, de bízik benne, hogy így is lesznek sikeres projektek. Ezzel ugyanis a kis falvakban élő emberek életminőségén tudnak majd javítani.

(A borítóképen: Dr. Bárdosné Dudás Viktória bízik a Magyar Falu Program további sikerességében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában