Szavazás eredménye

2021.11.22. 11:27

A legtöbben meggyújtjuk a gyertyát vasárnap

Legutóbbi szavazásunkon azt a kérdést tettük fel olvasóinknak, hogy szoktak-e adventi koszorún gyertyát gyújtani.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szavazatok megoszlásából kiderül, hogy a többség készít vagy vásárol adventi koszorút, míg a szavazók körülbelül harmada nem foglalkozik ezzel a szokással (211 szavazat).

Vannak, akik saját kezűleg készítik el koszorúikat (124 szavazat), de kicsivel többen készen vásárolják ezeket (150 szavazat), hiszen ma már mindenféle otthon és karácsony hangulatához illő koszorút be tudunk szerezni, nemcsak a virágüzletekben, hanem akár a nagyobb szupermarketekben is.

Olyan olvasóink is vannak, akik inkább az otthonuk karácsonyi feldíszítése kapcsán szerzik be az adventi koszorúikat, viszont a gyertyák meggyújtásának rítusa már nem része az adventi vasárnapjaiknak (74 szavazat).

Az Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt megelőző időszak neve. A karácsonyi ünnepkör Advent első napjával veszi kezdetét és egészen január 6-ig, Vízkeresztig tart. A karácsonyt megelőző négy hétben készítjük fel lelkünket és a lakásunkat is Jézus Krisztus születésének ünnepére, ennek egyik kelléke az adventi koszorú, melynek első gyertyáját hamarosan meggyújthatjuk.

Idén az adventi időszak ehét vasárnap, november 28-án veszi kezdetét. A második gyertyát december 5-én, a harmadikat 12-én, míg az utolsót 19-én gyújtjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában