Megemlékezés

2021.10.31. 17:49

Hétfőn lesz mindenszentek ünnepe

Vasárnap csak néhány időszakban volt forgalomlassulás az utakon, az is csak átmenetileg.

Petri Nóra

Fotó: Bujdos Tibor

Balla Béla épp családjával és az összekészített koszorúkkal együtt indult útnak autójával az Avasról. Azt mondta, már túl vannak két miskolci sírkert meglátogatásán is, de szombaton nem tapasztaltak őrült tömeget. „Voltak olyan szakaszok, ahol több autó volt, de most vasárnap sem számítok megoldhatatlan nehézségekre, vagy parkolóhiányra. Például a Mindszenti temetőnél tegnap inkább a bérházak között tettük le az autót.”

Sokan azt mondták, az a tapasztalatuk, hogy amikor nem hétköznapra esik mindenszentek és halottak napja, egy-két forgalomlassulás kivételével jobban eloszlik a tömeg, így sokkal jobban lehet haladni az utakon is.

A közlekedési cégek is felkészültek a hosszú hétvégére. A MÁV-Volán-csoport járatai is ehhez igazodva közlekednek. A vonatok november 1-jén a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint indulnak.

Rásegítő járatokat indít a hétvégén a miskolci közlekedési vállalat is. November első napján – a megnövekvő temetői forgalom miatt –, a 14-es és 54-es autóbusz vonalán indít több járatot az MVK.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket a temetők. Miskolcon hétfőn is reggel 8 órától este 9 óráig tartanak nyitva a város sírkertjei, így a Szentpéteri kapui, a vasgyári, a perecesi, az ómassai, a hámori, a lyukói, a bükkszentlászlói temető és a Hősök temetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában