DVTK tanulmányi ösztöndíjprogramja

2021.10.22. 16:00

Egyengetik a fiatal tehetségek útját

Hatvan diák vesz részt a DVTK tanulmányi ösztöndíjprogramjában az idei évben.

Fotó: Bujdos Tibor

Köszöntőjében dr. Varga Judit igazságügyi miniszter saját gyermekkorát idézte, aminek nagy részét az akkori stadion pályáján töltötte.

– Miskolc mindig is egy sportszerető város volt. Minden az oktatásba fektetett forint a jövőt építi, a fiatalokat erősíti, éppen ezért nagy öröm számomra, hogy helyben az oktatásért, a sport fejlesztéséért a város, az egész régió fejlődéséért felelősséget érzünk – emelte ki. – A lelket és a testet ugyanúgy kell edzeni, és ehhez teremti meg a lehetőséget ez az ösztöndíj. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszak is bizonyította, hogy az ösztöndíjasok nagyon sikeresen indulnak és szerepelnek nemcsak a városi, regionális, de az országos versenyeken is – tette hozzá. – A modellváltó Miskolci Egyetem kuratóriumi elnökeként is mondhatom, eltökélt célunk olyan karrierlehetőséget nyújtani, ami az óvodától az általános iskolán, középiskolán át az egyetemen megszerzett kiváló tudás birtokában a szakmai berkekig elvezeti a fiatalokat – hangsúlyozta.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke elmondta, a céljuk minden évben, hogy hatvan, Miskolcon tanuló tehetséges fiatalnak a felkészülését és fejlődését közösen segítsék, a város legkiválóbb tanáraival karöltve. A megkezdett munka a Miskolci Egyetem, a település sikeres vállalkozásai és Miskolc város támogatásával fog folytatódni.

A tudás érték

Egykori tanárként is örömét fejezte ki Veres Pál, Miskolc polgármestere, hogy ennek a páratlan kezdeményezésnek a részese lehet. Hatvan diák pénzbeli jutalmat, de leginkább lehetőséget és kiváló oktatók általi képzést kap, akiknek munkáját ezáltal el tudják ismerni.

A tehetséggondozó programhoz a Miskolci Egyetem csatlakozik, mind anyagi értelemben, mind azzal a tudástőkével, ami a felsőoktatási intézményben felhalmozódott, és amivel tudják ennek a programnak a színesítését, gazdagítását vállalni, mondta dr. Horváth Zita, az egyetem rektora.

Csöbör Katalin ország­gyűlési képviselő a program egyik ötletgazdájaként volt jelen. Mint mondta, a program üzenete, hogy a tudás olyan érték, amely az egyén boldogulását és a közjót is szolgálja. Komoly tudással és szakképzettséggel sokkal könnyebben boldogulunk az életben, főleg a mai világban, amikor az informatika és a technika elképzelhetetlen módon fejlődik.

(A borítóképen: A fiatalok számára nagy segítség a támogatás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában