Búza téri piac

2021.09.01. 08:55

Ragaszkodnak bevált piacukhoz

Nem csak miskolciak, a megye minden tájáról járnak a piacra vásárolni megkérdezett olvasóink.

Ujlaki Attila

Forrás: ÉM

Arról kérdeztük a piacon vásárlókat, hogy mit szólnának hozzá, ha eladnák az ingatlant, és megszűnne a piac, illetve hogy miért fontos számukra a Búza téri csarnok.

– Egy tulajdonosváltás esetén is maradjon ebben a formájában, ez így nagyon jó. Évek óta járok ide, hetente egyszer biztos, hogy jövök, de előfordul olyan is, hogy kétszer-háromszor. A termékeket én személy szerint olcsóbbnak találom, mint egy hipermarketben, főleg a kinti standon vannak jobb árak. A termékek minősége is számomra nagyon megfelel – nyilatkozta lapunknak Máté Lászlóné, aki Balajtról érkezett vásárolni Miskolcra.

– Felmerült olyan, hogy esetleg bezárnák? Ne zárják be soha, mert ez egy csodálatos hely, itt minden van, tényleg minden, amire egy embernek szüksége van. Ide lejövök a Tampere városrészről, és mindent meg tudok vásárolni úgy, hogy más boltba be se kell mennem. Nagyon sajnálnám, ha más célokra használnák az épületet – vágott közbe Mária is (ő vezetékneve elhallgatását kérte), és hozzáfűzte, olyan még nem volt, hogy itt ne legyen piac. – Ezt kizárt dolognak tartom, hogy bezárnák – tette hozzá. Mint mondta, ő maga is hallott a tulajdonviszonyok változásáról.

– Gyakran járok ide, mert a busz idehoz, így nekem minden helyben van – hangsúlyozta Hubai Ágnes miskolci lakos.

– Nagyon ritkán járok erre, most is csak átutazóban vagyok itt, de nagyon szeretem a piacot. Vannak termékek, amelyek kifejezetten olcsóbbak, mint egy nagyobb üzletben. A minőséggel még sosem volt gondom, és azt szeretem benne, hogy válogatni tudok a kínálatból, így a számomra legmegfelelőbbet tudom kiválasztani – mondta lapunknak Taksár Béláné, aki vidékről érkezett a piacra.

Kedvezőbb árak

– A piac az kell, mindenki ide jár, aki csak teheti az Avastól Diósgyőrig és vidékről is. Itt a buszmegálló, minden itt van helyben. Én minden másnap járok ide. Mindent be tudok szerezni, amire szükségem van. Az árak változóak, nem minden olcsóbb, mint egy multiban, de azért javarészt kedvezőbbek. Véleményem szerint az emberek nemcsak az árak miatt járnak ide, hanem a minőség miatt is, és azért, mert itt a termelőktől tudják beszerezni, amit nem tudnak megtermelni mondjuk egy panelházban – ezt már a miskolci Bódi Andrásné fejtette ki kérdésünkre.

– Sok embernek okozna gondot, ha nem lenne a piac. Nem sűrűn járok ugyan be, mert Berentén élek, de ha Miskolcra kell jönnöm, mindig itt veszem meg a beszereznivalókat. Hiába messziről jövök, de megéri, mert jobb áron vannak a termékek. Mi már ebben a korban a legkedvezőbbet keressük – hangsúlyozta Horváth Istvánné, aki hozzáfűzte, itt mindig frissebbek az áruk, mint a hipermarketekben.

(A borítóképen: Palántavásár az őstermelői piacon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában