Összefogás

2021.09.18. 19:30

Megújult az óvoda Miskolctapolcán

„Nagyon sok tapolcai szülő keresett meg bennünket azzal, hogy beázik a Várhegyi úti óvoda teteje annak ellenére, hogy 2020-ban tetőfelújításon esett át az épület.” Erről dr. Nagy Ákos, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője nyilatkozott.

Petri Nóra

Fotó: Kozma István

– Egészen megdöbbentő állapotokat találtunk, amikor képviselőtársammal, Gazdusné Pankucsi Katalinnal megnéztük a problémákat. Vizes, felpúposodott falak fogadtak minket, illetve ott, ahol rosszul sikerült a tetőfedés, mintha leszakadni készült volna az egyik helyiség plafonja. A gyerekek miatt nem hagyhattuk, hogy ilyen állapotban maradjon az óvoda, hiszen ez nemcsak esztétikai kérdés, mert a penész – ami a vizesedés következménye – káros az egészségükre. Főként Gazdusné Pankucsi Katalin lobbitevékenységének köszönhető, hogy a teljes tető megújult és a vízelvezetés is megoldódott – hangsúlyozta Nagy Ákos. A felújítás 20 millió forintos ön­kormányzati forrásból valósult meg.

– Az a döntés született, hogy a tetőt le kell bontani, és újat kell építeni – mondta Gazdusné Pankucsi Katalin. – Az épület egy részének a falai is átnedvesedtek, emellett pedig ­rossz volt a terület vízelvezetése, az udvar gyakran volt sáros, a csapadékvíz pedig az épület alá is befolyt – tette hozzá. – Ezért megépült egy csapadékvíz-elvezető, az udvaron pedig speciális dréncsőveket fektettek le. A tornaterem is új vakolatot kapott, a csoportszobák pedig tisztasági festésen estek át – foglalta össze a képviselő.

– A gyerekek játékai is tönkrementek, cserélni kellett, így 1 millió 600 ezer forinttal támogattam az óvodát a képviselői keretemből.

A szülők is összefogtak, nemrégiben színes festést kapott az intézmény kerítése, valamint gyöngykaviccsal szórják majd fel az udvar egy részét is.

(A borítóképen: Gazdusné Pankucsi Katalin és Nagy Ákos az óvodánál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában