iskolafejlesztés

2021.09.10. 07:00

Megújult a szendrői általános iskola

Átadták a megújult Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolát.

Horváth Imre

Forrás: PH

Elkészült a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola bővítése, korszerűsítése és fejlesztése, amelyet augusztus 27-én adtak át ünnepélyes keretek között a városban.

Könyvtár és zeneterem

Közel 340 millió forintos fejlesztés keretében újult meg az oktatási intézmény, melyben társadalomtudományi és természettudományi szaktantermet, valamint nyelvi labort alakítottak ki, a bővítésnek köszönhetően pedig könyvtárral, zeneteremmel, több új fejlesztő csoportszobával, tankonyhával és szabadtéri sportparkkal is gazdagodott az iskola. A beruházás része az iskolaudvar parkterületének újratelepítése, aszfaltozott részének újraburkolása és a csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos munkák is. A fejlesztéshez kapcsolódott eszközbeszerzések révén jelentősen bővült minden tantárgy eszközkészlete is.

Mindezek mellett korszerűsítették a vizesblokkokat, kicserélték a beltéri ajtókat, bővítették a riasztó- és füstérzékelő rendszert, nyithatóvá tették az aula tetőtéri ablakait.

Ahogy korábban beszámoltunk már róla, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ 296 188 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. A pályázat építési beruházásának első két közbeszerzési eljárása azonban eredménytelenül zárult. A harmadik közbeszerzési eljárás sikerességéhez a kormány 42 501 087 forint többletforrás-igénylést támogatott, így a projekt megemelt támogatási összege 338 689 087 forint lett.

A tankerületi központ a nyertes ajánlatot benyújtó Domaép Kft.-vel a vállalkozási szerződést tavaly szeptember 28-án írta alá, és még aznap átadták a munkaterületet a kivitelezőnek. A projekt célja az iskola eredményességének, az oktatás színvonalának emelése, a korai iskolaelhagyás intenzitásának csökkentése. A beruházás megteremti az infrastrukturális hátteret a minőségi, befogadó oktatási környezet létrehozására. Ennek segítségével az oktatás-nevelés hatékonysága jelentősen nő.

Az ünnepélyes átadóeseményen a vendégeket köszöntötte Markovicsné Demeter Edina, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója. Ünnepi beszédet mondott Riz Gábor országgyűlési képviselő, köszöntőbeszédet mondott Szantner Viktor, a Klebelsberg Központ kabinetvezetője, valamint Szaniszló János, Szendrő polgármestere.

A projektet, az intézmény infrastrukturális fejlesztését Éliás Anita, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ integritás-tanácsadója mutatta be. Az ünnepélyes átadást követően Kalász László intézményvezető vezetésével kerültek megtekintésre a felújítással érintett épületrészek, az intézmény udvara és a telepített kültéri játékok is.

(A borítóképen: A szalagátvágás ünnepélyes pillanatai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában