Megbeszélés

2021.09.03. 19:30

Hollandia nem akar migránstömegeket

Az afgán menekültek tömeges beáramlását Hollandia is megakadályozná.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

Hollandia „rendkívül motivált” az afgán menekültek tömeges beáramlásának megakadályozásában – jelentette ki Mark Rutte, a holland ügyvivő kormány miniszterelnöke – Orbán Viktor egyik fő kritikusa – a helyi médiának. Rutte Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott kedd este megbeszéléseket. Az NL Times holland hírportál szerint – közölte az MTI – a holland kormányfő a francia elnökkel arról egyeztetett, hogyan lehetne elejét venni egy újabb Európába irányuló menekülthullámnak, miután Afganisztánban a tálibok átvették a hatalmat.

„Azt végképp el szeretnénk kerülni, hogy megismétlődjön a 2015-ös szíriai menekültválság, épp ezért nagyon fontos, hogy Afganisztánba ismét visszatérjen valamilyen formában a rend és a normalitás” – jelentette ki Rutte.

Rutte és Macron az Afganisztánból érkezők hazatelepítéséről is tárgyalt. A holland kormányfő szerint ehhez az szükséges, hogy ezek az emberek ismét biztonságban tudjanak élni a hazájukban.

A holland kormányfő arra is kitért, hogy a holland kontingenst segítő afgánoknak az országból való kijuttatása érdekében – igen szigorú feltételek mellett – tárgyalni kell a tálib erőkkel. Ez nem jelenti majd a rezsim elismerését, és kizárólag az emberek evakuálására irányul – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában