Szirmabesenyő

2021.09.29. 19:00

Bérelt csarnok után saját telephelyre költözött a SEGA

Nem tántorította el a koronavírus-járvány sem a stratégiai beruházástól a kínai érdekeltségű autóipari nagy beszállítót.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

Bő másfél esztendővel az alapkőletételt követően immár teljes egészében a Szirmabesenyőhöz tartozó ipari területen működik a kínai tulajdonban lévő SEG Automotive – döntően gépjármű-indítómotorokat és generátorokat előállító – társaság. A korszerű gyártóbázist kedden adták át ünnepélyesen.

„Másfél esztendeje még csak néhány fém tartóoszlop volt látható itt. Amit látunk most: 25 ezer négyzetméter gyártócsarnokot 800 berendezéssel, amit ide átköltöztettünk, a teljesen felszerelt fejlesztési központunkat, tesztgépekkel 4500 négyzetméteren és modern irodáinkat, melyek megfelelnek a 21. század és a munkavállalóink igényeinek” – fogalmazott köszöntőjében dr. Dobos Péter, a telephely vezetője.

„Ez egy látványos mérföldkő a SEG Automotive számára, a magyar csapat számára és az itteni nagyszerű gazdasági régió számára” – így nevezte az új gyárat dr. Peter Sokol, a globális autóipari beszállító vezérigazgatója. Hozzátette: „Az autóipar történelmének legnagyobb átalakulásán megy át. A SEG Automotive számít a magyar leányvállalatára ezen az úton, mint a termelési hálózatának bázisára és a mérnökségi csapatának tudására és tapasztalatára...”

Jiao Hao, a ZMJ, a SEG Automotive kínai tulajdonos vállalatának vezérigazgatója elmondta: „Ez a modern gyár nagyszerű alapja a jövőnknek. A ZMJ jövőképe, hogy az erőátviteli megoldások terén globális vezető szerepet töltsön be az autóiparban, kifejezetten az e-mobilitás terén. A SEG Automotive fejlesztési tapasztalatával és gyártási kiválóságával ennek a jövőképnek a középpontjában van. A magyar telephely, mint a legnagyobb európai bázis, kiemelkedően fontos a jövő szempontjából.”

A megye igazi sikere

Dr. Alakszai Zoltán, a megye kormánymegbízottja arról beszélt, hogy a magyar állam és a SEG Automotive eddigi együttműködése rendkívül hatékony volt, és a fejlesztések arra utalnak, hogy igazán eredményes jövő elé néz. „Örömünkre szolgál, hogy a SEG Automotive vezetése befektetési szempontból hosszú távon méltónak találta megyénket a bizalomra. Borsod-Abaúj-Zemplén megye olyan befektetésbarát üzleti környezetet kínál, amely a partnerségre és az együttműködésre épül. A megye előnyös fekvése, fejlett infrastrukturális feltételei, kiegyensúlyozott politikai és gazdasági feltételei hozzájárulnak a SEG Automotive sikeréhez a térségben” – tette hozzá.

Felavatták a telephely új címét is, mely jelzi, hogy ez a zöldmezős beruházás, a lenyűgöző 50 ezer négyzetméternyi logisztikai és gyártócsarnok felkerült a térképre: 3711 Szirmabesenyő, Farkashegyi út 3.

(A borítóképen: Alakszai Zoltán, Peter Sokol, Jiao Hao és Veres Pál miskolci polgármester a gyárbejáráson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában