beruházás

2021.09.17. 14:00

Átadták az Encsi Járási Ügyészség új irodaházát

Felavatták az Encsi Járási Ügyészség új irodaházát, amelyet dr. Polt Péter legfőbb ügyész adott át csütörtökön.

Balogh Csilla

Fotó: Ádám János

Az Encsi Járási Ügyészség új székházának átadóünnepségén elhangzott beszédében dr. Polt Péter legfőbb ügyész azt mondta: törvényesen és jól működő ügyészség nélkül nem létezhet biztonságos, a jogállami elveknek megfelelő ország. Történelmünknek voltak olyan szakaszai, amikor ezeket nem lehetett elmondani a magyar államberendezkedésről, és amikor az ügyészek méltatlan körülmények között végezték munkájukat, de a rendszerváltást követő infrastrukturális fejlesztéseknek is köszönhetően, ma már az ügyészi szervezet megfelel annak az elvárásnak, hogy biztosítéka legyen a jogállami működésnek.

Minden igényt kielégítő

Dr. Polt Péter kiemelte: „Az utóbbi 10 évben több mint 12,5 milliárd forintot költöttünk az infrastrukturális fejlesztésekre. Az embereknek azt kell érezniük, hogy az igazságszolgáltatás épületei olyan templomok, ahol bízhatnak az objektív igazság kiderítésében, személyük, vagyonuk, értékeik megvédésében.” A legfőbb ügyész elmondta, hogy a pandémia nehezítette elmúlt másfél évben az ügyészi szervezet helytállt, hiszen nem lassult, hanem gyorsult az igazságszolgáltatás folyamata. Dr. Polt Péter szerint a siker adott: van egy olyan épület, amely méltó otthona lehet a szakmai munkának.

– Encsi ügyészek még soha nem dolgoztak ilyen jó körülmények között, mint most – mondta dr. Miskolci László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség főügyésze, köszönetet mondva a legfőbb ügyésznek, hogy támogatta az Encsi Járási Ügyészség új székházának megvalósítását. – A székház teljes mértékben kielégíti az ügyészség dolgozóinak minden igényét, így méltóképpen testesíti meg az ügyészségnek a társadalomban betöltött szerepét. A csaknem 500 négyzetméteres modern, akadálymentes, energiatakarékos és klimatizált irodaház minden ügyésznek és ügyészségi dolgozónak önálló elhelyezést biztosít. Ilyen körülmények még a Legfőbb Ügyészségen sem adottak, méltán lehetünk büszkék rá – hangsúlyozta dr. Miskolci László. A székház egyik különlegessége a hatalmas és korszerű, gördíthető polcrendszerrel felszerelt irattár, amely nem csupán az Encsi járás, hanem a megye más ügyészi szerveinek iratelhelyezésére is alkalmas.

Az épületben az irattár és az egyéb funkcionális és kiegészítő helyiségek mellett vezető ügyészi iroda és tárgyaló, hat ügyészi iroda, kihallgatóhelyiség kapott helyet. A környezetébe esztétikai szempontból is illeszkedő új székház elhelyezkedése optimális, hiszen Encs belvárosában a rendőrkapitányság, a bíróság és a járási hivatal közelében helyezkedik el, amely jelentősen megkönnyíti az ügyészségi dolgozók napi munkavégzését, a társhatóságokkal való együttműködését. Az építési munkálatok 2018 szeptemberében kezdődtek el, a beruházás teljes – 312 millió forintos – fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította. Az építkezés 2019 decemberében fejeződött be.

Az Encsi Járási Ügyészség korábban az állami tulajdonú városi irodaházban működött az Encsi Járásbírósággal. A járásbíróság egyre jelentősebb helyigénye indokolta a járási ügyészség más épületbe történő elhelyezését.

(A borítóképen: Az ünnepélyes szalagátvágáson: dr. Miskolci László, dr. Polt Péter és dr. Kapinusz László, az Encsi Járási Ügyészség vezető ügyésze)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában