Jótékonyság

2021.09.13. 14:30

A közös ünneplés öröme Kazincbarcikán

Országszerte ötezer rászorulót láttak vendégül finom ebédre és jóízű beszélgetésre.

Bacsó István

Fotó: Olvasónktól

A vasárnapig tartó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan szeptember negyedikén, a találkozó nulladik napján mintegy ötezer embert vendégeltek meg a szervező katolikus szerzetesrendek, karitatív szervezetek, lelkiségi mozgalmak.

A Kazincbarcikai Karitász Csoport is

örömmel kapcsolódott a programhoz – Begov Ferencné

A szeretetvendégség célja az volt, hogy tanúságtételként a világ felé kézzelfoghatóan mutassa be Jézus szeretetét, aki kenyér formájában adta át magát a tanítványainak, és az, hogy Isten ingyenes szeretete elérjen a peremre szorultakhoz is, ők is részesüljenek a közös ünneplés örömében. Az ötezres szám egyben utalás is a csodálatos kenyérszaporítás történetére, amikor Jézus öt kenyérből és két halból teremtett elegendő ételt az őt követő tömegnek.

Széles összefogás

A központi rendezvény Budapesten a II. János Pál pápa téren volt, közel hatszáz fő részvételével. Emellett az egyházmegyékben is megvalósultak a szeretetvendégségek ugyanazon időpontban. Így vált országos összefogássá, közös vendégséggé a kezdeményezés. Ahogy ­Begov Ferencné alapító tagtól megtudtuk, a Kazincbarcikai Karitász Csoport is örömmel kapcsolódott a programhoz, száz rászorulót hívtak meg a szeretetvendégségre. A meghívottak népes sereglete a kazincbarcikai hajléktalanszálló lakóiból, a családsegítő és a karitász támogatottjaiból, valamint a tanodába járó gyerekek családtagjaiból állt össze.

A meghívottakat Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója köszöntötte, majd Tran Si Nghi Ferenc atya kazincbarcikai plébános és karitászvezető beszélt a jelenlévőknek a közös étkezés előtt Jézus gondoskodó szeretetéről.

(A borítóképen: Részt vettek az országos programban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában