energiaárak

2021.08.14. 18:30

Nincs sehol az EU-ban olyan olcsó energia, mint nálunk

Az MEKH szerint Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak a magyar lakossági fogyasztók.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Nyár elején Európa egyes nagyvárosaiban jelentős drágulást tapasztaltak a fogyasztók a földgáz árában, és a villamos energia árának emelkedése is megfigyelhető volt, ennek ellenére a lakossági fogyasztók Magyarországon továbbra is a legkedvezőbb energiaárakkal számolhatnak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) júliusi nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint – írja cikkében a Portfolio.hu.

A legalacsonyabb tarifa

A földgáz lakossági átlagára 2021 júliusában 2,87 eurócent volt kilowattóránként Budapesten, amely a felmérésben szereplő uniós fővárosok között a legolcsóbb. A lakossági fogyasztók villamosenergia-­átlagára 10,59 eurócent/kWh volt, amely a vizsgált fővárosok listájában, az uniós országok közül az első helyre rangsorolja a magyar fővárost.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi ár-összehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be. A vizsgálat adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak a magyar lakossági fogyasztók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában