beruházás

2021.08.16. 13:00

Nagyobb lett, megújult a tiszakarádi ravatalozó

A mintegy 30 millió forintos beruházás során több fejlesztés is történt.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Megújult és kibővült a tiszakarádi ravatalozó, télen így többen férnek be a búcsúztató szertartásra azok közül, akik megadják a végtisztességet rokonaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek – közölte az Észak-Magyarországgal Karászi Zoltán polgármester. Hozzátette: a mintegy 30 millió forintos beruházás során kicserélték a nyílászárókat, és egy körülbelül 36 négyzetméteres épületrészt toldottak a régi ravatalozóhoz. A pénzt a Magyar Falu Program keretében nyerte el a mintegy 2500 lakosú település.

A térség országgyűlési képviselője, dr. Hörcsik Richárd szerint nem mindegy, a helyiek milyen körülmények között búcsúznak el szeretteiktől. Mindezeken túl úgy vélte: a temető egyébként is egy olyan hely, ahol sok olyan ember nyugszik, akik egykor sokat tettek az adott településért. Vagyis gondoskodni kell arról, hogy az ő emléküket jelző síremlékek is méltó környezetben legyenek – tette hozzá. Kiemelte: az önkormányzat pedig fejlesztéseivel és gondoskodásával példát ad a helyi lakosságnak is abban, hogy szerettei síremlékét ápolja, szépítse.

(A borítóképen: A ravatalozó átadásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában