Magyar Vöröskereszt

2021.08.24. 09:00

Minőségi termékekkel a piacra

Ez volt az első szakmai rendezvényük, de azt remélik, több is követi majd, hogy minél szélesebb körben megismertessék tevékenységüket.

Nagy-Hankó Krisztina

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének megyei igazgatója (b) Fülöp Attila szociális ügyekért felelõs államtitkár (j)

Fotó: Vajda János

A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete a Kézfogás Klaszter alapító tagjaként szakmai nyílt napot szervezett hétfőn. A programon a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató vállalkozások mutathatták be az általuk gyártott termékeket. Az eseményen Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára tartott tájékoztatót a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának előnyeiről.

Az államtitkár elmondta, hogy ma Magyarországon 160 ezer ilyen munkavállaló dolgozik, vagyis találta meg helyét valamilyen munkahelyi közösségben.

Kollegiális közeg

Az embereknek nem csupán azért fontos a munka, mert pénzt keresnek vele, hanem azért is, mert hasznos társadalmi tevékenységet végezhetnek, valamint az egyedi termékek létrehozása közben képességeik erősödnek – mondta Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke. Arra kell törekedni, hogy ezek a termékek minél szélesebb körben elérhetőek is legyenek – tette hozzá.

Együttműködésre készülnek

A Kézfogás Klasztert – mely öt szervezetet tömörít – idén tavasszal hozták létre, ez egy fontos lépés volt annak érdekében, hogy még jobban tudják képviselni a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának ügyét. Most érkeztek arra a pontra, hogy megszervezzék a szakmai napot, ahol a fő cél a tapasztalatok megosztása és a termékek bemutatása – mondta Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei vezetője. A klaszter egyik alapfeladata, hogy segítse a társadalmi vállalkozások piacra jutását, hogy a megtermelt vagy előállított kiváló minőségű termékek eljussanak a vásárlókhoz. Az eseményen sor került a magyarországi CBA üzleteket működtető Vörösvár Kft.-vel az együttműködési megállapodás aláírására. Ennek részeként a Vöröskereszt megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató mezőcsáti üzemében készülő kézműves tejtermékek elkerülhetnek olyan budapesti boltokba, ahol megvan a vásárlói igény és kereslet az ilyen típusú árukra – hangsúlyozta a megyei vezető. Hozzátette: több partnerrel is tárgyaltak, de végül ezzel a bolthálózattal találták meg a közös célokat. Horváthné Rapolder Ágnes, a kft. vezetője az esemény kapcsán kiemelte, hogy a jövőben szeretnének egy olyan üzletet, ahol kizárólag megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak.

A szakma találkozása

A nap további részében szakmai fórumot is rendeztek, melynek témája az egészségkárosodásuk miatt hátrányos helyzetbe került személyek minél nagyobb számban történő foglalkoztatása, ismereteinek bővítése, készségeik fejlesztése, személyiségük formálása a támogatott, illetve a nyílt munkaerőpiacon.

(A borítóképen: Grubert Roland és Fülöp Attila a rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában