tábor

2021.08.02. 13:00

„Lógjunk együtt hasznosan!” – nyári gyermektáborok Abaújban

Az elmúlt 3 évben uniós forrásból Encs, Baktakék, Csenyéte, Fáj, Forró, Hernádvécse, Ináncs, Méra, Novajidrány, Szalaszend, Szemere településeken nyári gyermektáborokat szerveztek. Az idei évben a koronavírus-járvány miatt ugyan kevesebb csoportot, de így is 11-et sikerült megszervezni, összesen megközelítőleg 330 fővel. A projektnek köszönhetően idén egy napon kiránduláson is részt vehettek a gyermekek, adta hírül Mikola Gergely, Encs polgármestere.

Hozzátette: “júliusban két tábort személyesen is meglátogattam. Szemerén éppen a sportolás után érkeztünk, és megnézhettük az idei tematikához (Hol is élünk? – Honismeret témakörben) kapcsolódva II. Rákóczi Ferenccel kapcsolatos foglalkozáson vettek részt a gyermekek. Fájon a látogatás alatt szintén éppen benti kreatív, alkotó tevékenységet végeztek. Encs önkormányzata mint főpályázó és az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás mint konzorciumi partner, által készített és beadott „Előre a biztos úton” Integrált térségi gyermekprogramok című pályázat keretében szervezte meg a nyári gyermektáborokat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában