korszerűsítés

2021.08.11. 11:00

Bővül a szentistváni szennyvíztelep

Korszerűsítik és megnövelik a geleji szennyvizet is befogadó telep kapacitását.

Tóth Balázs

A hétmilliárd forint értékű Észak-Magyarországi szennyvízelvezetési és kezelési fejlesztés 13. című projektről tartottak sajtótájékoztatót kedden Szentistvánon. Dobóné Koncz Judit, a nagyközség polgármestere köszöntőjében kiemelte, minden településnek fontos a szennyvízberuházás, minden polgármester társa büszke lehet a fejlesztésre.

Veszelka Miklós, az Euroaszfalt fő-építésvezetője elmondta, a három agglomeráció szennyvízkezelési projektjének érteke közel hétmilliárd forint, több tíz kilométer vezeték, 35 közterületi átemelő épül és három tisztítótelep létesül. A bükkábrányi és a hejőkeresztúri tisztítómű zöldmezős beruházás, míg a szentistváni telep – amely most is több települést szolgál ki – bővül. A szentistváni fogadja be és tisztítja majd Gelej szennyvizét, a fejlesztés értéke egymilliárd forint, ebből Gelej csatornázása hatszázmillió, a szentistváni telep korszerűsítése és bővítése négyszázmillió forint.

Havasfalvi Tímea, a Veolia technológusa szerint a telep tisztítókapacitása duplájára-háromszorosára növekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában