pályázat

2021.07.21. 13:00

Vonzó lett Sajóvámos

Óvodaudvart, piacteret, egészségügyi épületeket és járdát is avattak a településen.

Balogh Csilla

Bnn dr. Gl Boglrka, Demeter Zoltn s Vradi Lajos

Fotó: Bujdos Tibor

Több közintézmény és közterület is megújult Sajóvámoson pályázati forrásokból az elmúlt évben, melyek együttes átadására csak idén adódott lehetőség a pandémia miatt. A legnagyobb volumenű fejlesztés az egészségügyi alapellátások infrastruktúráját érintette. Csaknem 60 millió forintból újult meg a háziorvosi rendelő-szolgálati lakás, a védőnői tanácsadó valamennyi épülete és járdája, bővítették az eszközparkot, és teljeskörűen akadálymentesítették az épületeket. A község piacterét több mint 16 millió forintból alakították ki: az addig üres területre cseréppel fedett elárusítóhelyeket emeltek.

A Kincses Sziget Óvoda udvara csaknem 5 millió forintból újult meg.

„Sajóvámoson évről évre valósulnak meg a beruházások a Magyar Falu Program, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A kormány célja mindkét programmal az, hogy vonzóvá tegye a falvakat, és olyan életminőséget kínáljon a helyieknek, ami helyben maradásra ösztönzi őket” – emlékeztetett Demeter Zoltán. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: Mindent megteszünk a község fejlődése, a kulturált környezet kialakítása érdekében azért, hogy a helyi embereket helyben tartsuk. Egy település életének leglátványosabban megmutatkozó része mindig egy-egy fejlesztés, hiszen ilyenkor valamilyen jövőre vonatkozó érték valósul meg – emelte ki Demeter Zoltán, s megjegyezte: a fejlesztések hozzájárulnak ahhoz is, hogy munkahelyeket teremtsenek a helybélieknek.

Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere azt mondta: „Településünkön olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek az egész közösség hasznát szolgálják. A képviselő-testülettel azon dolgozunk, hogy Sajóvámoson mindenki jól és komfortosan érezze magát, hogy a fejlesztések révén a község lakói minőségi szolgáltatásokhoz jussanak.” Hozzátette: a fejlesztések hozzájárulnak a családi terhek csökkentéséhez, valamint a foglalkoztatottsági szint növeléséhez, nem utolsósorban pedig az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozásához.

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztések a közösség érdekeit tartják szem előtt, a közösséget pedig azok alkotják, akik itt élnek, itt dolgoznak és itt veszik igénybe a szolgáltatásokat. A korszerűsítésekkel javulhat a község lakóinak egészsége és gazdasága, ami hozzájárul, hogy Sajóvámos élhető település maradjon a jövőben is – mutatott rá a közgyűlés elnöke.

A közterületeket és a közintézményeket Tószegi István görögkatolikus parókus szentelte fel.

(A borítóképen: Bánné dr. Gál Boglárka, Demeter Zoltán és Váradi Lajos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában