közigazgatás napja

2021.07.02. 14:00

Köztisztviselők ünnepe

A legkiemelkedőbb munkatársait díjazta a megyei önkormányzat.

Fotó: Ádám János

A közigazgatás napja együttes tisztelgés a közösségért végzett munkáért, az állami szerepvállalásért és az emberi helytállásért – hangzott el csütörtökön a megyeházán tartott ünnepségen, amelyen tizenöt megyei köztisztviselő és egy munkavállaló áldozatos munkáját értékelték az emléknap alkalmából.

Az ünnepi eseményen tartott köszöntőjében a megyei közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka a közösségért dolgozó hivatalnokok legfontosabb tulajdonságaként az együttérzést, a türelmességet, a lelkiismeretességet és az ügyfélközpontú szemléletet emelte ki. Mint mondta: mindez nemcsak egy elvárt köztisztviselői ideálkép, hanem maga a valóság, amit az elmúlt időszakban a megye elért sikerei és eredményei fémjeleznek. Az elnök értékelése szerint a megyeházi tisztviselők egy emberként, munkájukban elhivatottan állnak mögötte.

„Csekélyke munka szerfölött hiúvá tesz, sok munka határtalanul szerénnyé” – idézte Honoré de Balzac szavait a közgyűlés elnöke, aki a hivatali dolgozók mellett megköszönte a települési önkormányzatok munkáját is mindazért, amivel hozzájárulnak Borsod-Abaúj-Zemplén megye fejlődéséhez.

Az ünnepség zárásaként átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Elnökének Köztisztviselői Díját, amely azoknak a tisztségviselőknek adományozható, akik a közigazgatás, a közszolgálat területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú időn át eredményesen szolgálták a megye lakosságát.

Elismerést kaptak

Idén Bainé Busznyák Gizella, a felsőzsolcai hivatal nyugalmazott tisztviselője; Dombóvári Lászlóné, a rátkai önkormányzat hivatalának tisztviselője; dr. Guláné Bacsó Krisztina, Sajószentpéter jegyzője; Kiss Péterné, Hernádkak polgármesteri hivatalának pénzügyi főmunkatársa és anyakönyvvezetője; Majoros Istvánné, az Erdőhorváti Körjegyzőség gazdálkodási főmunkatársa; Selmeciné Antalóczy Zsuzsanna, a sajóbábonyi polgármesteri hivatal gazdálkodási főelőadója; Sóvári Zsoltné, a Bekecsi Közös Önkormányzati Hivatal Legyesbényei Kirendeltségének nyugalmazott köztisztviselője; Szabóné Fehér Mária, a Gönci Közös Önkormányzati Hivatal igazgatási és szociális osztályának vezetője; Szakácsné Tóth Marianna, Onga önkormányzatának aljegyzője; Takács Erzsébet, a tiszaújvárosi önkormányzat szociális és egészségügyi munkatársa; Turócziné Fazekas Magdolna, a dédestapolcsányi önkormányzat aljegyzője; Vargha Tibor, a miskolci polgármesteri hivatal építési és környezetvédelmi osztályának vezetője; Vass László, az emődi polgármesteri hivatal köztisztviselője; Virágné Bordás Erzsébet, a mezőkeresztesi polgármesteri hivatal aljegyzője és dr. Vitányi Eszter, Sárospatak jegyzője kiemelkedő munkáját ismerte el a megyei önkormányzat elnöke.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal Dicsérő Oklevelét példamutató és kiemelkedő színvonalon végzett munkájáért Lenkei Gyula, a hivatal szervezési osztályának munkatársa vehette át.

(A borítóképen: A megyeházán adták át a köztisztviselői díjakat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában