felsőoktatás

2021.07.08. 09:00

Közeleg a felvételi határidő, még lehet módosítani

Azok, akik a február közepén benyújtott jelentkezés óta elbizonytalanodtak választásukban, egyszer még módosíthatják az akkor megadott képzések sorrendjét a felvi.hu-n.

Balogh Csilla

20201030 Miskolc A Miskolci Egyetem épületei és kollégiumi épületek. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország

Forrás: ÉM

Számos felsőoktatási intézmény csábítja leendő polgárait, hogy tegyék az ő egyetemüket az első helyre. A Miskolci Egyetem sok-sok szakiránnyal és kedvező karrierlehetőségekkel invitálja a felvételizőket. Mikor érdemes engedni az unszolásnak, mikor javasolt a sorrendváltás?

– A módosításhoz sok szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért nehéz jó tanácsokat adni. Komolyan mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat – mondja dr. M. Szűcs Péter. – Célszerű figyelembe venni például az utazási időt vagy a leendő munkahelyet – teszi hozzá a Miskolci Egyetem kommunikációs és beiskolázási igazgatója. A legjobb döntés az, ha azt az egyetemet, illetve szakot tesszük az első helyre, ahová a leginkább járni szeretnénk – javasolja az igazgató.

Július 8-ig

A még hiányzó dokumentumok benyújtásának határideje is július 8-a. A pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló iratokat az e-felvételi dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni. Arra érdemes figyelni, hogy a csatolmányok tartalmazzák a jelentkező személyi adatait, valamint olvashatóak legyenek. Érdemes azonban tájékozódni, hogy mely dokumentumok feltöltésével nem szükséges bajlódni, mert léteznek olyanok, amelyeket az Oktatási Hivatal automatikusan tölt fel. A már beadott dokumentumok feldolgozottsági állapotát is ezen a helyen lehet ellenőrizni.

(A borítóképen: A Miskolci Egyetem várja új hallgatóit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában