ezt írtuk anno 2011-ben

2021.07.26. 07:30

Kacsa volt a hír a kórházi macskák befalazásáról

Népes állomány lakott a Semmelweisben – semmiképpen nem maradhatott ott.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Állatbarát olvasója értesítése nyomán járt utána a hírnek az Észak-Magyarország 2011. július 19-i száma. A hírhozó attól tartott: kegyetlen módon készülnek lemészárolni a Semmelweis-kórház területén tanyát vert macskákat, befalazva őket.

Az igaznak bizonyult, hogy a macskák számára hetente két alkalommal egy hölgy vitt élelmet. A kórház macskaállapotait dokumentáló fotók tanúsága szerint az elhanyagolt cirmosok hevenyészve összetákolt ólakban, ládákban laktak. Otthonaik közelében ételmaradékkal teli edények, eldobált macskaeledeles dobozok éktelenkedtek, az állatok etetésétől mocskosak, zsírosak voltak a lépcsők, betonjárdák.

Mivel a macskakolónia a kórház dolgozóira, betegeire nézve komoly fertőzésforrást jelentett, az eltávolításáról döntött az intézmény vezetése. A közreműködésre a Miskolci Állatsegítő Alapítványt kérték fel. Dr. Gulya Angéla állatorvos a lapnak elmondta, nem lesz könnyű dolguk, míg a félvad állatokat befogják, utána azonban gondoskodnak a féregtelenítésükről, ivartalanításukról, felmérik, nem terjeszthetnek-e valamilyen fertőző betegséget. Az állatorvos úgy tudja, hogy körülbelül negyven cirmos volt a kórház területén, amiből nagyjából húszat már elvittek az állatbarátok.

(A borítóképen: Egészségügyi intézménybe nem valóak a félvad háziállatok [illusztráció])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában