fejlesztések

2021.07.21. 14:30

Fontos egészségügyi beruházás Hejőpapiban

A szolgáltatást a település majd minden lakója időközönként igénybe veszi.

Településünk – a fejlődés útján – újabb mérföldkőhöz érkezett. Az egészségügyi intézmény megújulása Hejőpapi elmúlt évtizedeinek talán legjelentősebb beruházása, tekintettel arra, hogy ezen szolgáltatást a település majd minden lakója rendszeresen vagy meghatározott időközönként ugyan, de igénybe veszi – mondta el Miskolci Tibor polgármester. Az orvosi rendelő az 1960-as években épült, és azóta csupán egy kisebb felújításon esett át, melynek következtében egy elavult, rossz műszaki állapotú, a mai kor követelményeinek nem mindenben megfelelő épület adott helyet a háziorvosi és védőnői szolgálatnak, a fizikoterápiás kezelésnek, továbbá a gyógyszertárnak. 2017-ben az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az ingatlan energetikai és infrastrukturális fejlesztésére – az időközben megítélt többlettámogatással együtt – összesen közel 83 millió forintot kapott, melyhez több mint ötmillió forint önerőt kellett biztosítani saját költségvetés terhére. A pályázat keretében az egészségügyi intézmény teljesen megújult, többek között új tetőt, nyílászárókat, külső és belső burkolatokat, eszközöket, bútorzatot kapott. A gyógyszertári rész felújítása nem képezte a projekt részét, így ezt az önkormányzat és a gyógyszerész finanszírozta önerőből.

A településen eddig nem állt rendelkezésre szabadtéri sportolási lehetőség. A Belügyminisztérium műfüves sportpálya építése iránti kérelmüket pozitív bírálatban részesítette 2020-ban, megközelítőleg 13,5 millió forint összegű támogatást kaptak, melyhez ugyanilyen mértékű önerőt biztosított a képviselő-testület.

(A borítóképen: Dr. Baranyi-Nagy Nikolett kirendeltségvezető, Tállai András országgyűlési képviselő, Miskolci Tibor polgármester)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában