kötelesség

2021.07.09. 11:00

Ebösszeírás lesz Encsen

Encs önkormányzata a település közigazgatási területén július 12-től augusztus 16-ig ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteniük és azt kötelesek az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlapok beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége, azok folyamatosan beszerezhetőek az Encsi Polgármesteri Hivatal portáján vagy letölthetők az önkormányzat honlapjáról. Az ebösszeíró adatlapot személyesen vagy postai úton lehet benyújtani. A határidő augusztus 16.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják. Az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendeletben foglaltak alapján, aki a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesítette, 30 ezer forint állatvédelmi bírsággal sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában