sport- és kulturális program

2021.06.15. 12:30

Sokszínű programmal várt mindenkit a Zsongó Lillafüred

Gyönyörű környezetben tartották az idei sport- és kulturális programot.

Fotó: Kozma István

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Zsongó Lillafüred elnevezésű eseményt.

Kedvező körülmények

A szervezők már hét közben ajánlották az érdeklődők figyelmébe a programot. Sajtótájékoztatójukon elhangzott: kedvezően alakultak a járvány­ügyi és oltottsági adatok, illetve életbe léptek a járványügyi szabályok könnyítései – ez tette lehetővé, hogy legyen idén Zsongó Lillafüred. Mivel ez nem sokkal a program kezdete előtt történt, nehézséget okozott, hogy mindössze két hét volt tető alá hozni a sport- és kulturális rendezvényt.

Hubay György országgyűlési képviselő, alapító, a szervező­bizottság elnöke, ötletgazda nem alaptalanul fogalmazott úgy, hogy a miskolciaknak, a környéken élőknek már nem kell bemutatni az eseményt, amelynek elejétől kezdve az volt a célja, hogy az óvodásoktól a felnőttekig mindenki megtalálja a maga számára legmegfelelőbb programot.

Sokan vannak, akik az elején még óvodásként, iskolásként vettek részt a Zsongó Lillafüreden, ám már szülőként, gyermekkel, gyermekekkel érkeznek.

És valóban: színes, minden korosztály számára időtöltést kínáló program állt össze. Felléptek óvodások, voltak érdekes szakmákat ajánló produkciók, látványos sportprogramok. Rendeztek versenyt, például országúti kerékpárosok részvételével, és az egészségük megőrzésére figyelők is kaptak hasznos információkat, tippeket.

(A borítóképen: Két napon át várták Lillafüredre az érdeklődőket az idei programkavalkádon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában