nyáron is olvasás

2021.06.19. 07:00

Nyár a könyvtárakban – idén szünet nélkül

Ezen a nyáron nem kell nélkülözniük az érdeklődőknek a szolgáltatást.

Filep Gabriella

Fotó: Ádám János

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai ezen a nyáron, a korábbi évek gyakorlatától eltérően, szünet nélkül várják a látogatókat. Ezzel is igyekeznek minél tartalmasabbá tenni az olvasók számára a mindennapokat. Július 1-jétől módosul ugyan a nyitvatartási rend, de szeptember 1-jéig – szombat kivételével – minden könyvtár minden munkanapon nyitva lesz.

Pihenőszombat

– Júliusra, augusztusra olyan nyitvatartási rendet igyekeztünk kialakítani, hogy minél jobban ki tudjuk szolgálni az olvasóink igényeit. Ezen a nyáron minden munkanapon nyitva lesznek a könyvtáraink, elmarad a korábban megszokott augusztusi kéthetes zárás – tájékoztatott Varga Gábor, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. – Ezzel is kárpótolni szeretnénk olvasóinkat, akik a vírusveszély miatt a részleges szolgáltatások idején nem tudtak belépni a könyvtárakba, hogy itt olvasgassanak, kutassanak, átnézzék a friss újságokat, folyóiratokat, esetleg számítógépezzenek, vagy helyben használják a különböző internetes adatbázisokat.

Lassan újraélednek a különböző könyvtári klubok, olvasókörök, a gyermekkönyvtárosok megtartják a napközis tábort, és a rendszeres mesedélutánokra, kézműves-foglalkozásokra is várják a családokat.

A könyvtárakba továbbra is csak a megfelelő védettségi igazolvánnyal lehet belépni, de az elektronikusan vagy telefonon leadott kölcsönzési igényeket továbbra is teljesítik.

Ezekben az esetekben a könyvtárosok visszajelzése után a bejáratoknál lehet átvenni a kért és kölcsönözhető kiadványokat.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – a központi épület, a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár, a Szentpéteri kapui József Attila Könyvtár, a Mindszent téri Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár, az avasi Móra Ferenc Könyvtár, a Park utcai Kaffka Margit Könyvtár és a martinkertvárosi Tompa Mihály Könyvtár – júliusban és augusztusban hétfőn és csütörtökön délelőtt 10-től este 6 óráig, a többi napon, tehát kedden, szerdán és pénteken reggel 8-tól délután 4-ig tart nyitva.

A Lévay József Muzeális Könyvtár hétfőtől péntekig naponta reggel 8-tól délután 4-ig fogadja a látogatókat. Szombatonként júliusban és augusztusban valamennyi könyvtár zárva lesz, de szeptember 1-jén visszaáll a megszokott nyitvatartási rend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában