Cikkajánló

2021.06.22. 21:35

Minden napra egy adag meleg ebéd

Erről is olvashattok holnap bővebben a portálunkon.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Idén is több ezer gyermek kap ingyen egy adag meleg ebédet megyénkben. A nyári gyermekétkeztetés célja, hogy azok a gyerekek se éhezzenek, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos családban élnek. Az szünidei étkeztetést az állam finanszírozza, és az önkormányzatok szervezik. Van, ahol ételhordóval mennek a szülők és vagy a nagyobb gyerekek az ebédért, máshol előre kiporciózott ételes edényben vihetik el a konyháról.

Miskolcon június 16-ától augusztus 13-áig, azaz 43 munkanapra biztosítja a miskolci önkormányzat a szünidei, meleg ebédet, melyet négy helyszínen lehet átvenni. Felsőzsolcán 157 nehéz körülmények között élő gyerek kap a nyári szünet alatt ingyen ebédet, a tapasztalat az, hogy a családok örülnek a segítségnek. Ináncson is nagy igény van a nyári ebédre, az általános iskolába járó gyerekek 99 százaléka kapja, ami körülbelül 120 gyermeket jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában