szúnyoggyérítés

2021.06.03. 15:30

Megyénkben is elindult az idei szúnyoggyérítés

Majd ezer hektáron kezdik meg ezekben a hetekben a földi, kémiai harcot a csípőszúnyogokkal.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt időszak sok esőzése és a folyó-, állóvizek áradása, a pangó belvizek miatt máris nagyon elszaporodtak megyénkben a csípőszúnyogok, amit bárki letesztelhet, ha estébe hajló időben tartózkodik kint a szabadban.

A katasztrófavédelem által irányított, szervezett szúnyoggyérítés április 22-vel kezdődően indult el, elsőként a nagyobb állóvizekkel érintett területeken és megyékben. A friss tájékoztatás szerint a héten több mint 9100 hektáron lesz szúnyoggyérítés. Földi kémiai szúnyoggyérítés nyolc Borsod-Abaúj-Zemplén, három Hajdú-Bihar, hat Heves és tizenegy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen lesz.

A kezeléseket késő este és éjszaka végzik, autóról minimális mennyiségű irtószert juttatnak ki. A vegyszer ebben a mennyiségben emberekre, háziállatokra és növényekre nem ártalmas, néhány óra alatt lebomlik, az éjszakai permetezés miatt pedig a méhekre sem jelent veszélyt, hívták fel a figyelmet.

Megyénkben ezen a héten 990 hektáron végeznek földi, kémiai szúnyoggyérítést, az érintett önkormányzatok folyamatosan teszik közzé a honlapjukon, közösségi oldalaikon az időpontokat, amelyre érdemes figyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában