hulladéklerakók felszámolása

2021.06.27. 09:00

Két ütemben, 27 helyen gyűjtötték a hulladékot

Az Északerdő Zrt. is részt vesz az ország megtisztításában.

Fotó: Ádám János

Az Északerdő Zrt. támogatást nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt, az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében létrehozott „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt pályázati felhíváson.

Közel 150 köbmétert

A társaság tavaly december és idén május között, két ütemben, 27 helyen gyűjtötte össze, illetve szállíttatta el a hulladékot. Az érintett területek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elszórtan elhelyezkedő, jellemzően településekkel és országos közutakkal határos erdőrészletek voltak. A projekt során megközelítően 150 köbméter, vegyes eredetű hulladéktól sikerült mentesíteni az állami tulajdonú erdőket.

Az erdőgazdaság a hulladék elszállítása mellett komoly hangsúlyt fektet az illegális szemétlerakások megakadályozására is. Emiatt vállalta az erdőterületre bejutást megakadályozó sorompók telepítését, valamint a szemeteléstől való elriasztásra szolgáló kamerák elhelyezését is. A várakozások szerint az intézkedések hatására visszaszorulhat a lakossági eredetű hulladék mennyisége az erdőterületeken.

Az Északerdő Zrt. – felelős erdőgazdálkodóként – mindent megtesz annak érdekében, hogy mind az erdőjárókat, mind az erdei környezetben vezető közutakon közlekedőket tiszta, hulladéktól mentes erdők fogadják.

(A borítóképen: Készülnek a királyok, a kilátón pedig az utolsó simításokat végzik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában