gyermeknap

2021.06.03. 18:45

Gyermeknapi piknik a Jabillal

Pikniket tartottak kedden a gyermeknap alkalmából a girincsi gyógypedagógiai intézményben..

Forrás: ÉM

A több mint száz gyermek és fiatal öröméhez a Jabil tiszaújvárosi gyára pizzákkal és üdítőkkel járult hozzá. Gyermekruhák, cipők, játékok és könyvek pedig a dolgozók felajánlásának köszönhetően érkeztek az intézménybe.

Évek óta támogatja

Nem először érkezett adomány a Jabil tiszaújvárosi gyárából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézménybe június 1-jén. A dél-borsodi vállalat évek óta támogatja a girincsi gyógypedagógiai intézményben tanuló gyermekeket és fiatalokat nemcsak ajándékokkal, hanem kerítésfestéssel és játszótéri játékok javításával is.

A girincsi intézmény 120 értelmileg sérült gyermek és fiatal nevelését és gondozását látja el, ezzel pedig a legnagyobb ilyen jellegű gyógypedagógiai intézménynek minősül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A gyermeknap mindig különleges esemény, és nagy örömmel fogadták a Jabil felajánlását, mondta Kányási Hedvig, a girincsi nevelési-oktatási intézmény vezetője. Piknik viszont korábban még nem volt. Éppen a koronavírus-járvány miatt szervezték úgy, hogy kisebb csoportokban ünnepelnek, fogalmazott Kányási Hedvig, aki azt is elmondta: súlyos, középsúlyos és enyhe fokban értelmileg sérült fiatalokkal foglalkoznak, 3 évestől 23 éves korú diákjaik vannak az óvodáskortól egészen a készségfejlesztő iskoláig, valamint kollégiumként is működnek.

Bizakodva várjuk a Covid utáni további együttműködést – Kékesi Sándor

„Sport, kézműveskedés, kültéri társasozás, arcfestés is szerepelt már korábban a gyermeknapi kínálatban. Viszont az idei piknik, bár az időjárás miatt jórészt végül a kastélyban tartottuk, nagy meglepetés volt a gyerekeknek, és örömmel fogadtuk a tiszaújvárosi felajánlást, hiszen a pizzát mindenki szereti. Egyébként mi is készültünk, együtt csomagolták a gyerekek a szendvicseket, és hajtották össze a kockás plédeket. A mi intézményünk sajátossága, hogy a diákjainknak az alapvető mindennapi dolgokat is meg kell tanulniuk. És bízunk benne, hogy tudják hasznosítani ezt a tudást, ha elmennek kirándulni a családjaikkal” – mondta Kányási Hedvig intézményvezető.

A girincsi intézmény és a Jabil között az együttműködés több évre tekint vissza a vállalat társadalmi felelősségvállalási programján keresztül. A dolgozók rendszeresen tesznek önkéntes felajánlásokat, és a szabadidejükben is részt vesznek a kastélypark gondozásában, kerítésfestésben, takarításban, játszótéri eszközök javításában, felújításában.

Kékesi Sándor, a tiszaújvárosi Jabil gyárigazgatója hangsúlyozta, hogy az együttműködés fontos a gyár dolgozóinak is. „A koronavírus-járvány ideje alatt kevés lehetőség adódott az önkéntes munkára és az együttműködésre, de a kollégáink így is találtak alkalmat arra, hogy egyesületeket és alapítványokat támogassanak, és jó ügyek mellé álljanak a környezetükben, a környező településeken. Legutóbb tavaly karácsonykor hoztunk ajándékokat a girincsi intézménybe. Most pedig szinte pár nap alatt gyűlt össze a mennyiségében rendkívüli adomány. Mindenképpen bizakodva várjuk a Covid utáni további együttműködést és a támogatás lehetőségeit.”

(A borítóképen: A girincsi gyógypedagógiai intézmény vezetői és Kékesi Sándor, a Jabil gyárigazgatója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában