Miskolc

2021.06.22. 14:00

„Erdei Sándor mondjon le!”

Lemondásra szólítja fel a miskolci Fidesz–KDNP szóvivője Erdei Sándort, mert Sátoraljaújhelyen indítja a Jobbik, így kérdés, el tudja-e látni miskolci képviselői feladatait.

20191108 Miskolc Megtartották Miskolcon a Városházán az Önkormányzati Választás után, az alakuló közgyűlést. Képen: Erdei Sándor, önkormányzati képviselő (j2) Fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország

Forrás: ÉM

Etikai kifogása mellett Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP szóvivője szerint az is kérdéses, hogy Erdei el tudja-e látni valamennyi miskolci megbízatását új városából. Mint arról korábban beszámoltunk, Erdei Sándort indítja a Jobbik a borsodi, 5-ös számú ország­gyűlési választókerületben Sátoraljaújhelyen.

– Erdei Sándor Zsolt, művésznevén Rokker ­Zsoltti elhagyta Miskolcot és Sátor­aljaújhelyre költözött, 85 kilométerre a jelenlegi választókörzetétől – kezdte a sajtótájékoztatót Hollósy András, a Fidesz–KDNP miskolci szóvivője. – Ez természetesen az ő magánügye, oda költözik, ahova akar. A magánügy azonban máris közüggyé változik, ha több ezer miskolcinak tett ígéretét veszi semmisnek, hátat fordítva azoknak, akik számítottak munkájára – tette hozzá Hollósy András.

Pozíciókból millió

Hollósy András szerint az a majd kétezer miskolci, aki Erdeire szavazott, jogosan érezheti azt, hogy a politikus nem tartotta be, amit a kampányban ígért. „Az ígéretek beváltása helyett kreált pozíciókból milliós nagyságrendű fizetést vesz fel!” – húzta alá.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Erdei Sándor Zsolt a Velünk a Város frakciójának önkormányzati képviselőjeként, emellett a rendészeti bizottság tagjaként, az egészségügyi bizottság alelnökeként, a Miprodukt Kft. felügyelőbizottságának a tagjaként, valamint a Miskolci Állatkert kommunikációs munkatársaként kap javadalmazást, illetve fizetést minden hónapban.

– Mindeközben pedig azt látjuk, hogy eddig csak arra futotta, hogy örökbe fogadjon egy vörös csőrű madarat a vadasparkban, vagy olyan beruházásokat adjon át, ami kormányzati támogatással vagy az előző városvezetés munkája révén jött létre – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP szóvivője.

Emlékeztetett rá: „A magát függetlennek és civilnek mondó Erdei Sándor eddig a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselőjeként ült a miskolci közgyűlésben, most pedig a Jobbik és a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció támogatásával szeretne bejutni a parlamentbe Sátoraljaújhelyen.”

– Hogyan tudja így ellátni a közpénzből finanszírozott munkahelyi feladatait Rokker Zsoltti? Ugyanis vadasparki szóvivőként, egészségügyi bizottsági alelnökként, felügyelőbizottsági tagként munkája Miskolchoz kötődik. Hogyan tudja ellátni képviselőként feladatát, ha már most nyíltan a sátoraljaújhelyi embereket akarja képviselni, és nem azokat a miskolciakat, akik rá szavaztak? – tette fel a kérdést.

– Felszólítjuk Erdei Sándort, alias Rokker Zsolttit, hogy azonnali hatállyal mondjon le önkormányzati képviselői mandátumáról, és adjon lehetőséget egy olyan embernek, aki végre nem stand-up comedynek, hanem komoly feladatnak tekinti a közgyűlési munkát. Veres Pál polgármester úr véleményére is kíváncsiak vagyunk, hiszen nem etikus, hogy egy olyan képviselője legyen Miskolcnak, aki Sátoraljaújhelyen próbál politikai babérokra törni, és onnan próbál Gyurcsány Ferenc és a Jobbik támogatásával a parlamenti bársonyszékbe kerülni.

(A borítóképen: Erdei Sándor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában