Miskolc

2021.06.09. 13:00

A kidobott koszorúk pótlása csak ígéret

Megígérték, mégsem pótolta a trianoni megemlékezés után kidobott virágokat a Városgazda.

Fotó: Bujdos Tibor

Ahogy beszámoltunk róla, egészen elképesztő eset történt Miskolcon éppen pénteken, a trianoni tragédia emléknapján. A Fidesz–KDNP előző esti megemlékezésén elhelyezett koszorúkat kora reggel leszedték és egyszerűen kidobták a Városgazda munkatársai.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/eltuntettek-a-trianoni-megemlekezes-viragait-5510653/

Miután a pártszövetség közleményben kért magyarázatot az esetre, a miskolci városvezetés elismerte a példátlan hibát, és elnézést kért a Miskolci Kulturális Központ, valamint a Városgazda illetékesei nevében is, majd azt ígérték, a Városgazda pótolja az elszállított koszorúkat. Erre azonban nem került sor, amelyet a Fidesz–KDNP újabb közleményben tett szóvá.

„Június 4-én ismerte el hivatalos közleményében a városháza, hogy egy, a miskolci városvezetéshez tartozó cég távolította el a népkerti országzászlótól még aznap reggel a trianoni megemlékezés kapcsán elhelyezett koszorúinkat. A közleményben elnézést kértek, és azt ígérték, hogy az eltávolított koszorúkat pótolni fogják. Ezt a bocsánatkérést a több ezer megsértett, magyarságára és nemzeti érzéseire büszke miskolci család nevében csak akkor tudtuk volna komolyan venni, amennyiben az ígéret megvalósul, és a kidobott koszorúk helyére az érintett városi cég valóban újakat készíttet. Sajnálatos módon azonban négy nap elteltével sem pótolta senki a koszorúkat, ami számunkra az előzmények ismeretében kifejezetten elszomorító. Ezért arra kérjük Veres Pál polgármester urat, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy a kidobott koszorúk pótlása végre megtörténjen” – írták.

(A borítóképen: Kedd délutáni helyzetképünk az országzászlónál készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában