partnerség

2021.06.27. 16:00

A CineFesttel is együttműködik az egyetem

Szorosabbra fűznék a CineFest révén a város és a Miskolci Egyetem kapcsolatát.

Fotó: Ádám János

Együttműködési megállapodást írt alá a CineFest Nemzetközi Filmfesztivál a Miskolci Egyetemmel. A keretszerződés megerősíti a filmes esemény szervezőinek és a felsőoktatási intézménynek a partnerségét, szélesebb körűvé téve a fiatalok és a CineFest közös programokban már eddig is megnyilvánult, hagyományosan jó kapcsolatát – hangzott el az ünnepélyes aláírási ceremónián, ahol az egyezséget Horváth Zita, az egyetem rektora, Veres Pál, Miskolc polgármestere és Bíró Tibor fesztiváligazgató látta el kézjegyével.

Fotó: Ádám János

A rendezvényen megerősítették: idén őszre teljes értékű fesztivált szerveznek, a 17. CineFest eseményeit szeptember 10–18. között tartják meg.

– A Miskolci Egyetem modellváltásának lényege, hogy a jövőben milyen módon működik együtt a társadalmi, gazdasági és kulturális közélet szereplőivel – fogalmazott Horváth Zita rektor az aláírást megelőző sajtótájékoztatón. Mint mondta: széles körű kapcsolati hálójukkal a jövőben még inkább hozzá szeretnének járulni a város presztízsének emeléséhez, amelyet kiemelkedően fontosnak ítélt a fiatalok helyben tartásában.

Veres Pál, Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a miskolciak elemi igénye a közösségi élményszerzést kínáló kulturális élet újraindulása. Fontos szerepet kapnak ebben a város nemzetközi hírű rendezvényei, mint a CineFest és az operafesztivál. Utóbbival kapcsolatban fontosnak tartotta kihangsúlyozni: „minden ellenkező híresztelés ellenére lesz jövőre Bartók fesztivál”.

A kulturális rendezvények élővé, dinamikussá teszik a várost, kiegészítik annak épített és természeti környezetét. Meglátása szerint az egyetem és a fesztivál együttműködése lehetővé teszi, hogy megvalósulhasson rendezvények cseréje az intézmények között, ezáltal is szorosabbá váljon a város és az egyetem, a kulturális és a tudományos élet kapcsolata.

(A borítóképen: Bíró Tibor, Horváth Zita és Veres Pál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában