óvodafejlesztés

2021.05.30. 13:00

Több gyereknek nagyobb óvoda kellett és lett is Szirmabesenyőben

Új épületszárnnyal bővült a település óvodája, a 150 millió forintos beruházásnak köszönhetően ősszel már több mint 150 gyermek befogadására is alkalmas lesz az intézmény.

Fotó: Kozma István

A nagyközség óvodásai már birtokba is vehettek pénteken az új csoportszobát, a tornaszobát és az ehhez tartozó kiszolgálóhelyiségeket.

ÚJ férőhelyek kellettek

„Egyre nő Szirmabesenyő lakosságának a száma – a kormány családpolitikájának is köszönhetően –, ez pedig magával hozta a gyermeklétszám növekedését és az óvodai férőhelyek bővítését” – mondta Bodnár Krisztián polgármester az óvoda udvarán tartott megnyitón.

A szirmabesenyői Napsugár Óvoda 1984-ben kezdte meg működését. Jelenleg 141 kisgyermek kap itt óvodai ellátást, szeptemberben pedig a beiratkozott óvodások száma meghaladja majd a 150-et.

– Ezután is mindent megteszek annak érdekében, hogy Szirmabesenyő és a térség tovább fejlődhessen – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Beruházásdömping

– Csak ebben az évben mintegy 10 milliárd forint értékben hoztam beruházást a térségbe. Ennek egyik eleme a 26-os számú főúton 900 millió forintból megvalósuló körforgalom. Ez a fejlesztés is azt a célt szolgálja, hogy minél több cég, minél több beruházó érkezzen a szirmabesenyői ipari parkba. Az idetelepülő cégek számára ugyanis szinte elsődleges szempont a terület megközelíthetősége, a megfelelő úthálózat – húzta alá az országgyűlési képviselő.

Jó úton járunk

További fejlesztésekről is beszélt Csöbör Katalin. – Biztos vagyok abban, hogy az ősszel birtokba vehető Miskolc–Kassa gyorsforgalmi út és a Magyar Posta beruházásában megvalósuló regionális logisztikai központ, amely az alsózsolcai ipari parkban kap helyet, szintén kihatással lesz a térség gazdaságára. Ezek a beruházások is azt bizonyítják, hogy jó úton járunk! – zárta beszédét Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában