Sürgősségi orvostan európai napja

2021.05.29. 18:00

Példamutatóan helytállnak a sürgősségin

Az Európai Sürgősségi Orvostani Társaság május 27-ét a sürgősségi orvostan európai napjává nyilvánította, 1994-ben ezen a napon alakult meg a sürgősségi szakmát összefogó nemzetközi szervezet.

Nagy-Hankó Krisztina

20201230 Győr Milyen a sürgősségis szilveszter? Petz Aladár Kórház Képen: Dr.Turbók Bence orvos a sürgősségin és Hajnalka a vizsgáló asztalon. Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Fotó: MW

A sürgősségi centrumok az életveszélyes, azonnali beavatkozást igénylő eseteket látják el. A diagnózis felállítására pillanataik vannak, a súlyos állapotú betegeik életéért küzdenek a nap 24 órájában.

A világjárvány a sürgősségi ellátást is példátlan kihívások elé állította. Nemcsak a fertőző betegek elkülönítésében okozott nehézséget, hanem abban is, hogy sokan annyira féltek a járványtól, hogy egyáltalán nem, vagy csak későn fordultak orvoshoz.

Aki a sürgősségi ellátás során helytáll, az váratlan helyzetekben tudja bizonyítani képességeit és rátermettségét – mondta dr. Bognár Zsolt, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke. Hozzátette: az egészségügyi dolgozók példaértékű munkát végeztek, mely kulcsfontosságú szerepet játszott a koronavírus-fertőzés elleni hazai védekezésben és gyógyításban.

(A borítóképen: Hirtelen rosszullét esetén nem kerülhető el a sürgősségi ellátás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában