Jubileumi szülinap

2021.05.30. 18:30

Ötvenéves fennállását ünnepelte a sportovi

Játékokkal, tortával ünnepelte ötvenéves fennállását a Katowice Sport Tagóvoda.

D

Tortaevéssel, lufifotózással és kerti csapatjátékokkal várták az óvónők a gyerekeket a sport- és német nyelvi képzésben igazán erős, fél évszázados intézmény mozgalmas jubileumán, május 28-án, pénteken. „1971 szeptemberében nyílt meg az óvodánk. Ötven év mindenkinek az életében jelentős jubileum és egy óvoda történetében is fontos mérföldkő – mondta Tóthné Óvári Andrea, a Miskolc Belvárosi Óvoda Katowice Sport Tagóvodájának vezetője. – Régóta készülünk rá, hogy megünnepelhessük ezt az évfordulót, de közbeszólt a járványhelyzet, és újra és újra átszerveztük az ünnepséget. Örülünk, hogy végre megvalósulhatott és jó időben az udvarra is ki tudtunk menni. Az időpontválasztásban a közeli gyermeknap is szerepet játszott, hiszen így összevont ünneplést tarthattunk.”

Újító szellemiségben

Az elmúlt évek alatt az óvoda munkatársai mindig reagáltak a kor kihívásaira.

– A kerek évfordulókról rendszeresen megemlékezik az intézmény. A negyvenéves születésnapon már magam is itt voltam. Büszke vagyok rá, hogy ez az óvoda mindig haladt a korral, fejlődött szakmai és tárgyi adottságait tekintve is. Már az elődeim és a régebb óta itt dolgozó kollégák körében újító szellemiség alakult ki. A munkatársak folyamatosan képzik magukat, tanfolyamokra járnak. Kiemelten fontossá vált számunkra, hogy a kicsikkel megszerettessük a mozgást, így sportóvoda lettünk. Ma már bizonyos sportágakban alapozást is végzünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában