szégyenteljes látvány

2021.05.06. 19:30

Nehezen halad a nyírás, égig ér a fű sok helyen

Kevés helyen látszik a fűnyíróbrigádok munkája, a fűtakaró egyre magasabb a városban.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Az önkormányzat közlése szerint már második hete vágják a füvet a városban. A hangzatos bejelentés szerint több mint 400 focipályányi zöldterület tavaszi gondozása kezdődött el, és 3 millió négyzetméternyi zöldterületen kell fűnyírást végezni Miskolcon. Azt is közölte a városháza, hogy a munka során a belváros élvez előnyt.

Mint megtudtuk, a zöldterület-fenntartással és -gondozással kapcsolatos munkákat egyébként összesen nyolcvanan végzik, 30 fűkaszával, 14 fűnyíró traktorral és 34 fűgyűjtős fűnyíróval. A fűnyírási szezonban, amely április és november között van, a város területén időjárástól függően folyamatosan kaszálnak.

Járva a belváros utcáit, azt tapasztalhattuk – és olvasóink észrevételei is ezt erősítették meg –, hogy akad még bőven tennivalója a népes brigádnak és a fűnyírást segítő arzenálnak, hiszen nagyon sok frekventált helyen olyan magas a fű és közte a gyomnövények, hogy egy kisebb méretű kutya vagy macska könnyen elveszik benne. Arról nem is beszélve, hogy igencsak szégyenteljes látvány egy gazos, magas füves zöldterület mellett elmenni.

Vitatható minőségben

Sok helyen a csapnivaló munka eredménye is látszik, hiszen fák, bokrok és ágyások körül meg-megmarad a magas fű, ráadásul a fűnyírás nyomán az is kiderül, hogy a virágágyások gyomtalanítás után kiáltanak.

A múlt hét eleje felé lenyírt helyeken sokfelé újra virítani kezdtek a szapora gyomnövények, azaz oda bizony hamarosan vissza kellene térniük a fűnyírógépeknek.

(A borítóképen: Kinek van kedve egy ilyen padon megpihenni?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában