A vakcina védelem!

2021.05.03. 19:30

Március folyamán már megkapta a másodikat

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A DVTK kosárlabdacsapatának örökös tiszteletbeli elnöke, a diósgyőri kohászat nyugalmazott gazdasági igazgatója, Boros Árpád köszöni, jól van. A 88. életévéhez közeledve, a pandémia miatt kevesebbet mozdult ki otthonából az elmúlt egy évben, de reméli, hogy ősszel már jelen lehet a kosarasok hazai mérkőzésein.

– A koronavírus miatt a mi életünk is változott, de szeretnénk visszakapni belőle amennyit csak lehet, ezért és egészségünk védelmében, az elsők között jelentkeztünk az oltásra. Magas életkoromra tekintettel már februárban megkaptam az első adag vakcinát, márciusban pedig a másodikat. A feleségem, Editke néhány nappal ezelőtt volt a második oltáson, és az oltóponton ő is ugyanazt tapasztalta, amit én februárban, és amiről azóta nagyon sok embernek áradoztam – jelentette ki Boros Árpád.

Hogy mi volt ez, arról a következőket mondta:

– Azt hiszem, a legtöbb ember az egészségügyi ellátást, ha csak lehet, elkerüli, betegnek lenni, orvoshoz járni, kórházba kerülni nem célja senkinek, és a betegségek, a kezelések nem a legszebb emlékek közé szoktak tartozni. De az oltóponton olyan intelligens, gondoskodó, udvarias egészségügyi dolgozókkal találkoztam, hogy életem legkellemesebb kórházi élményét éltem meg. Rendkívül szívélyes, baráti ellátásban volt részem, le a kalappal az ott dolgozók előtt. Az pedig hab volt a tortán, hogy véletlenül összetalálkoztunk a kórház főigazgatójával, aki miközben kikísért minket, arról érdeklődött, hogy érzem magam, és hogy meg voltam-e elégedve az oltással kapcsolatos egészségügyi tevékenységgel. Ugyanazt mondtam neki, amit az előbb, hogy ilyen szuperül kórházban még nem éreztem magam.

Nincs más

Arra a kérdésre, hogy miért döntött úgy, hogy a lehető legkorábban beoltatja magát, így felelt Boros Árpád: – Nincs más megoldás. Az oltási ajánlatot mindenkinek el kellene fogadnia, mert ez segít abban, hogy védettséget adjon a vírus ellen. Egy kis szúrás az egész, mindez nagyon kellemes körülmények között. Szerencsére egyre jobban állunk beoltottság terén. Nagyon remélem, hogy a sportpályák lelátóira hamarosan visszatérhetnek a nézők, mert a semmitől több, hogy a tévében vagy az interneten lehet követni a meccseket, de ez nem ugyanaz, mint élőben, közösségi élmény részeként átélni egy sikert, pláne nem egy kupagyőzelmet a kosárlabdában, amiben sportvezetői pályafutásom alatt kétszer is volt részünk.

(A borítóképen: Boros Árpád)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában