Összefogás

2021.05.04. 07:00

Kupakkal, dobozzal is segíthetünk Lilikének

Tovább folyik a gyűjtés Lilikének, a Mezőkeresztesen élő, egyéves kislánynak.

Hegyi Erika

rpt

Fotó: Olvasónktól

Somogyi Lilinek is a világ legdrágább gyógyszerére lenne szüksége, a Zolgensmára, mert SMA-ban, azaz gerinceredetű izomsorvadásban szenved. A készítmény áprilistól állami támogatással is elérhető, egyéni méltányosság alapján, és egyelőre nem tudni, hogy a mezőkeresztesi kislány megkapja-e a kedvezményt. Ezért fontos lenne, hogy a gyűjtés továbbra is jól haladjon. A pénz nem vész el, hiszen ha a kislány ingyen hozzájuthat a gyógyszerhez, akkor szükség lesz valamennyi összegre a rehabilitációjára, a többit más beteg gyermekek gyógykezelésére ajánlják föl.

Május 14-én és 15-én nemcsak pénzzel segíthetünk Lilikének. Az Alapítvány Mezőkeresztes Iskolájáért tagjai a város általános iskolájának udvarán gyűjtést szerveznek. Várják a műanyag kupakokat és az alumínium italosdobozokat, hogy az értük kapott összeg szintén a kislány gyógyulását szolgálja. Ebben az időben papírgyűjtés is lesz az iskola javára, de akik a papírt Lilikének ajánlják fel, azt is megtehetik. Mezőkeresztesen a polgármesteri hivatal előtt is van egy nagy, kupakgyűjtő szív. Ide folyamatosan lehet hozni a kupakokat, nagyobb tételben pedig be lehet vinni a hivatalba.

– Olyan gyerekeken is megesik a szívünk, akiket nem ismerünk, hát még azon, aki itt lakik városunkban, és a szüleit, a nagyszüleit is jól ismerjük – fogalmazott Kocsordiné Barta Beáta, az alapítvány kuratóriumi elnöke. A gyűjtés május 14-e, péntek 14–18 óráig és május 15-e, szombat 9–16 óráig lesz a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán.

(A borítóképen: Lilike)

Aki segíteni szeretne Lilikének megteheti, hiszen a kislányt segítő alapítvány, a Lilike Lépteiért Alapítvány fogadja az adományokat. OTP számlaszám: HUF 11734107-26078214, közlemény: adomány.

Akár adónk 1 százalékát is felajánlhatjuk a kislány gyógyulása érdekében a Mezőkeresztesért Közalapítványon keresztül. Adószám: 18425075-1-05.


 

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/remenykednek-de-azert-tovabb-gyujtenek-lilike-gyogykezelesere-5397904/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/remenysugar-lilikenek-is-5376127/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/kacs-osszefog-lilike-gyogykezelesere-5355352/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/gepek-segitenek-lilikenek-5356930/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/lilikenek-is-felajanlhatjuk-az-ado-egy-szazalekat-5341354/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-focistak-is-lilike-mellett-5319055/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/cseri-tamas-meze-is-liliket-segiti-5296807/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában