beruházás

2021.05.05. 19:30

Jó ütemben épül az új uszoda Encsen

A tervek szerint jövőre már birtokba vehetik a létesítményt az úszni vágyók.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Már javában folyik Encsen a járási tanuszoda építése. Mint arról többször is írtunk, a város régi uszodája a ’80-as években épült, de 2015-re annyira leromlott az állapota, hogy életveszélyessé nyilvánították, és be kellett zárni. Az épületet nem bontották le, hanem a közelében kezdődött el tavaly ősszel az új építése.

Mikola Gergelytől, Encs polgármesterétől megtudtuk, már az épület faszerkezetét építik, a fő gerendák a helyükön állnak, hamarosan elkezdődik a tető építse is. Az épület gépészeti elemei is elkészültek, úgyhogy jól halad az építkezés. A szerződés szerint 2022 februárjára kell átadni a kivitelezőnek. Ha megtörténik az átadás, akkor a próbaüzem során először a diákok vehetik birtokba az új uszodát, tavasszal pedig már az Encsen és a környékén lakók is. Az épület közel 1 milliárd forint állami támogatásból épül, és egy miskolci cég a kivitelezője.

A régit is hasznosítják

Az önkormányzat szeretné a régi uszoda épületét is hasznosítani. Az egykor öltözőként szolgáló, 400 négyzetméteres helyiségben konditermet alakítottak ki, a napokban érkeznek a gépek. Az ezer négyzetméteres uszodai helyiségnek pedig elkezdődött a műszaki, statikai tervezése. Itt az első és legsürgetőbb munka a tetőszigetelés lesz a beázás megszüntetése érdekében. Erre 24 millió forintot csoportosított át az önkormányzat. A felújítás után pedig az épületet multifunkcionális központként szeretnék üzemeltetni – mondta Mikola Gergely.

(A borítóképen: Látványosan haladnak a munkálatok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában