A vakcina védelem!

2021.05.26. 18:00

Az oltás visszaadja személyes szabadságunkat

Maksa Balázs átesett a koronavírus-betegségen, de be is oltatta magát, hogy bármelyik rendezvényen részt vehessen.

Hegyi Erika

Fotó: ÉM

Két-három hete kapta meg a Pfizer-védőoltást a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Maksa Balázs. Igaz, korábban már átesett a koronavírus-fertőzésen, a védettsége május 25-éig szólt, de mindenképpen fontosnak tartotta a vakcina beadatását is.

Utazni is szeretne

– Ennek elsődleges oka az, hogy a kormány egyértelművé tette, különböző rendezvényekre, kulturális vagy művelődési intézményekbe csak azok mehetnek, akik felmutatják a védettségi igazolványukat. Ezenkívül utazni is szeretnék, és sokkal egyszerűbb a kártyát felmutatni, mint állandóan tesztet végeztetni – érvelt Balázs. Mint mondta, számára mindegy volt, hogy melyik vakcinát kapja meg, azonban a barátnője és az édesanyja is a Pfizert javasolta.

– Az édesanyám azért, mert gyerekkoromban a keleti vakcináktól rendszerint belázasodtam. Ettől viszont nem, csak a karomban éreztem egy kis fájdalmat néhány napig. Egyébként a keleti vakcinákat is szívesen elfogadtam volna, sőt az AstraZenecát is, aminek most nem túl jó a híre – tette hozzá az elnök.

A hallgatói önkormányzat elnöke azt is elmesélte, hogy amikor elkapta a koronavírust, három napig lázas volt, és körülbelül két hétig érezte magát gyengének, levertnek, de szerencsére minden nagyobb baj nélkül átesett rajta.

– Most már a fiatalokat oltják, rájuk kevésbé veszélyes a vírus, mint az idősekre. Azonban látni, hogy a kormány csak akkor enyhít a szabályokon, ha elérünk bizonyos oltottsági szintet. Ezért is fontos, hogy minél többen beadassák maguknak a vakcinát. Az internetes fórumokon nagy viták alakulnak ki az oltást igenlők és ellenzők között, de a szabadságunkhoz mindenképpen szükség van a védettségre. Az oltás mellett a legfőbb motivációm az volt, hogy a Miskolci Egyetem mihamarabb visszakapja a báját, az egyetemi polgároktól hangos, pezsgő, egyetemvárosi életet – fogalmazott Maksa Balázs.

(A borítóképen: Maksa Balázs fontosnak tartotta a vakcina beadatását)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában