Időjárás

2021.04.01. 22:12

Hidegfront érkezik széllel és jégesővel

Az északkeleten kialakult zivatarrendszer a vártnál intenzívebb és nagyobb területet érintő lett.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

„Sokfelé felhőszakadás intenzitású csapadék van, viharos szél kíséri a cellákat és sűrűn villámlik. Tokaj térségében jár jelenleg a legintentívebb cella, ami a radar alapján szupercellás jellegű és már a heves kategóriát súrolja. Többen jelezték, hogy nyomában áramszünet keletkezett, felhőszakadás volt, viharos erejű szél és jégeső, bár jellemzően 1cm körüli jégmérettel, a radar intenzitás alapján kisebb régiókban ennél nagyobb is hullhat belőle. Várhatóan a vihar Debrecen térségében léphet ki a határon.” – írja a MetKép.

Várható időjárás az ország területén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagyobb részén derült, fátyolfelhős idő várható, de az északi és a keleti megyékben intenzívebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és itt az esti, éjszakai órákban szórványosan kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Pénteken általában napos, gomolyfelhős idő várható, de délelőtt még az ország északkeleti részében, majd délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet erősen felhős az ég. Előbbi területeken délelőtt, utóbbi tájakon délután szórványosan kialakulhatnak záporok. Ma élénk lesz a délnyugati légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak. Holnap az északnyugati, északi szelet kísérhetik nagy területen erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között változik, de az átmenetileg derült, szélcsendes részeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 20 fok között alakul.

Mivel hideg fronthatásra számíthatunk egyre többeknél fordulhat elő fejfájás, migrén, erősödnek a görcsös panaszok, koncentrálási nehézségek léphetnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában