Jótékonyság

2021.04.09. 19:00

A női kézilabda-válogatott is segít az anya nélkül maradt 7 testvéren

Jelentős adománnyal segíti a magyar női kézilabda-válogatott a koronavírusban elhunyt, hétgyermekes szentistváni édesanya családját.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

7 millió forint adománnyal csatlakozik az olimpiára kijutott magyar női kézilabda-válogatott, a szakmai stáb és a Magyar Kézilabda Szövetség szakági vezetősége a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtéséhez, amelyen a nemzeti csapat és a szervezet azt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei családot támogatja, ahol 7 gyermek, köztük egy újszülött, maradt anya nélkül – tájékoztatta a Heol, azaz a Heves megyei hírportál munkatársát Tihanyi Tamás, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa.

Fotó: Olvasónktól / Kovacsics Anikó csapatkapitány 8-as számú, dedikált mezére is lehet licitálni

Mint arról korábban beszámoltunk, lélegeztetőgépre kötve, öntudatlan állapotban adott életet legkisebb gyermekének, majd néhány nappal később belehalt a Covid-fertőzésbe egy szentistváni családanya, Vas Kitti, aki sosem láthatta kisfiát, Zentét. Mint megtudtuk: a magyar válogatott felajánlása mellett Kovacsics Anikó csapatkapitány egy, az együttes által aláírt mezt bocsátott jótékonysági licitre a család megsegítésének érdekében.

 

A család drámája hetekkel ezelőtt kezdődött. Először az édesapán, Zsolton jelentkeztek a koronavírus-fertőzés tünetei, később felesége, Kitti is belázasodott, de a tünetei kevésbé voltak súlyosak. A terhességére való tekintettel az egyik rosszulléte után mentővel szállították be az egri kórházba, ahol azonnal elvégezték rajta a Covid-tesztet. Így bizonyossá vált, hogy elkapta a koronavírust. A kismamát másnap vitték fel a fővárosba, ahol lélegeztetőgépre került, így hetedik gyermekét császármetszéssel hozta a világra, majd életét veszítette. Mezőkövesden dolgozó férje egyedül maradt a hét gyermekkel, köztük az újszülöttel, ezért helyben, a térségben és országosan is sokan mozdultak meg értük.

A tragédia hírére többen is gyűjtést indítottak a család megsegítésére, az egri kórház például felajánlotta, hogy fedezik Zente szükségleteit.

(A borítókép illusztráció)

Amennyiben szeretné pénzadománnyal támogatni a családot, azt a Baptista Szeretetszolgálat az alábbi számlaszámra várja:

UniCredit – 10918001-55555555-55555555

OTP Bank – 11736082-20054403-00000000

Közlemény: Zsolt és gyermekei


https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/het-gyerekkel-maradt-egyedul-zsolt-a-szornyu-tragedia-utan-5336455/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában