sportélet

2021.03.13. 17:30

Víz alá kerülhet a miskolci sportélet

A napokban tartott sajtótájékoztatót Miskolcon a várost irányító Velünk a Város frakció képviselője Szopkó Tibor, aki elmondta: 2021-ben a kultúra és a sport fog a legtöbbet szenvedni.

Budapest 20180124 Vízilabda 2018 Tavasz Európa Kupa EK Ferencváros FTC Miskolc MVLC Szasa Misics Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Forrás: ÉM

Fotó: Török Attila

A költségvetési fűnyíró ugyanis kíméletlenül végigszaladt a miskolci sporton, ez derült ki a számokból. A kötelezően ellátandó önkormányzati feladatok között vizsgálódva azt találjuk, hogy a Miskolci Sportiskola a tavalyi 106 millió helyett 95 millióval tervezhet, a Miskolc Városi Szabadidőközpontnak 83 millió helyett 65 millió forint jut. A Miskolci Sportcentrum Kft. 226 millió helyett 205 millió forinttal számolhat, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség támogatását 8 millióról 4 millióra megfelezték. A két népszerű maratoni futóverseny alig kap valamit, 2 millió helyett 500 ezer forinttal kell beérniük, a kiemelt egyesületek támogatása 47 millióról 25 millió forintra csökken. Ebben nincsenek benne a vízilabdások, de nekik is 5 millióval kevesebb jut. Első ránézésre jól jár a DVTK a maga kereken 100 milliós támogatási összegével, de ez is kevesebb a tavalyinál 12 millió forinttal. Teljes egészében megszűnik a Miskolci Olimpiai Reménységek elnevezésű program, elkerüli Miskolcot a Tour de Hongrie, lenullázták a miskolci sportolók eredményességi alapját, és gyakorlatilag ugyanígy járt a kis egyesületek támogatását biztosító alap is, amelyet 92 százalékkal vágtak vissza. Az Észak a témát a jövő héten részletesen is feldolgozza.

(A borítóképen: A miskolci vízilabdások sem jártak jól, a nemrég még dobogóért küzdő csapat most a 11. helyen áll)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában