beruházás

2021.03.27. 20:00

Sportkomplexum épül az encsi focistáknak

Az encsi utánpótlás és a Korláti Vikingek fejlődése a cél.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

– Az EVSC nagy beruházás előtt áll, szeretnénk építeni egy sportkomplexumot, melyről a látványtervek már rendelkezésre állnak, és dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője is támogatja – mondta el Takács Krisztián, Korlát polgármestere, az Encs Városi Sport Club (EVSC) és a Korláti Vikingek Sport Egyesület elnöke. A beruházás tervezői költségbecslés szerint mintegy 560 millió forint értékben történne meg.

Kinőtték a kereteket

– Jelenleg az EVSC-nek mintegy 150 utánpótláskorú játékosa van, plusz a felnőttcsapat, mely 21 fővel a megyei I. osztályban szerepel – ismertette a polgármester, majd hozzátette: – Jelenleg az encsi sportközpontban játssza hazai futballmérkőzéseit a Korláti Vikingek Sportegyesület is az U19-es ifijével együtt, ezen egyesület a megyei II. osztály Kelet csoportjában jeleskedik. Azért is van szükség ezen beruházásra, mert sajnos több utánpótláskorú gyermeket nem tudunk fogadni, mert nem tudunk megfelelő edzéseket tartani. Pedig a jelentkezés hozzánk folyamatos, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy arról kell „panaszkodnunk”, hogy túl sok a gyermek. Ezen a problémánkon segíthetne a beruházás részeként kialakítandó műfüves pálya. Jelenleg a megfelelő edzések és megfelelő edzésszám érdekében béreljük az Encs Városi Sportközpont sportcsarnokát, valamint tárgyalásokat folytatunk a Váci Mihály Gimnázium és a Zrínyi Ilona Általános Iskola tornatermének a bérléséről is – mind a fenntartóval, mind pedig az iskolák igazgatóival. Továbbá az iskolákkal megegyeztünk abban is, hogy a Zrínyi Ilona Általános Iskola már meglévő sportosztályának tagjai az 5. évfolyamtól igazolt játékosai lesznek az EVSC valamely szakosztályának – rendelkezünk a futballszakosztályon kívül sakk- és úszószakosztálylyal, valamint most formálódik a kézilabda-szakosztályunk kialakítása –, és ha Encsen befejeződnek a már megkezdett építési munkálatok az új uszodán, akkor szeretnénk egy vízilabda-szakosztályt is indítani. Sportosztályt, az EVSC igazolt játékosaival a Váci Mihály gimnázium is szeretne indítani. Itt szeretném még megjegyezni, hogy az EVSC a közelmúltban megkapta az MLSZ-től a C minősítést. Ezt az országban száznál kevesebb klub tudhatja magáénak. Ez azt jelenti, hogy kiemelt körzetközpont lettünk az utánpótlásképzésben. Ennek köszönhetően nagyobb anyagi dotációt fogunk kapni az utánpótlásunk nevelésére, melynek köszönhetően megduplázhatjuk a megfelelő képzéssel rendelkező edzőink számát – foglalta össze a polgármester, klubelnök.

(A borítóképen: Takács Krisztián, Korlát polgármestere)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában