cudar idő jön

2021.03.18. 09:00

Sándor, József, Benedek zsákban hoznak hózáport

Az elkövetkezendő napokban igen kellemetlen időjárásra számíthatunk, havas eső, hózápor is jöhet – írja a metkep.hu előrejelzésében.

20210211 Békéscsaba Esti havazás Békéscsabán. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Bencsik Ádám

Csütörtökön felhős időre készülhetünk, több tájegységünkön előfordulhatnak hódara-záporok, hózáporok, záporok. Délután mindenütt 10 fok alatt maradnak a maximumok – tudatta a metkep.hu. A térkép szerint megyénk egy részén is számíthatunk hózáporokra, ami intenzívebb is lehet a magasan fekvő területeken.

Fotó: metkep.hu

Pénteken a változóan felhős égbolt mellett több helyen záporokkal, hózáporokkal tarkított idő várható, az elmúlt napokban tapasztalt északi, északnyugati szél továbbra is erős lesz. A csúcshőmérséklet 5 fok körül lesz, ezért érdemes sapkát is húzni, ha kitesszük a lábunkat a lakásból.

Szombaton egy gyenge hidegfront érkezhet, feltámadó északi széllel. Hózáporokra, záporokra továbbra is bárhol számíthatunk. Hűvös lesz, a maximumok mindössze 3 és 10 fok között alakulnak. A hózáporok után csak átmenetileg fehéredhet ki a táj, azonban a magasabb hegyekben tovább kitarthat.

Vasárnapra közepesen felhős idő körvonalazódik, északon kevesebb felhővel. Számottevő csapadék nem várható, de kisebb záporok, hózáporok ezen a napon is kialakulhatnak. A legmelegebb órákban 5 és 11 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

A hajnali fagyok is visszatérnek, jellemzően 0 és -7 fok között alakul majd a hőmérséklet, úgyhogy ne tegyük még el a téli kabátot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában