Intézményvezetői pályázat

2021.03.27. 19:44

Ketten pályáztak a posztra

Az idén ismét kiírták a Földes-gimnázium intézményvezetői pályázatát, ezúttal nem volt külső jelentkező.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM-Archív

Fotó: Bujdos Tibor

Kiderült, kik pályáztak az idén a Földes Ferenc Gimnázium intézményvezetői posztjára: Fazekas Róbert, aki jelenleg a gimnázium megbízott intézményvezetője és Kovács Benedek, aki szintén a Földesben dolgozik fizika–informatika szakos tanárként.

A gimnázium intézményvezetői állását már tavaly is meghirdette az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Akkor hárman pályáztak, közöttük a mostani két pedagógus, de a miniszter érvénytelennek minősítette a pályázatokat.

A mostani pályázatok benyújtási határideje március 18-a volt, azok elbírálásáról az oktatásért felelős miniszter dönt, legkésőbb június 28-áig. A vezetői megbízás határozott időre, 2021. augusztus 16-ától 2026. augusztus 15-éig szól.

Véleményt formáltak

Az előző évektől eltérő módon a Földes Ferenc Gimnázium nevelőtestülete még a pályázatok benyújtásának határideje előtt véleményt formált, és nyílt levélben fogalmazta meg ajánlásait, elvárásait, elsősorban a külső pályázók számára. Öt pontban foglalták össze, hogy mit várnak el azoktól, akik a gimnázium vezetői szeretnének lenni. Külső pályázó azonban nem volt.

A megyében nem a Földes Ferenc Gimnázium az egyetlen iskola, mely intézményvezetőre vár. Mint korábban megírtuk, megyénkben összesen 28 iskola élére írtak ki vezetői pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában