Covid-19

2021.02.04. 18:00

Megtartják a nyári táborokat

A Táborfigyelő felmérése szerint a táboroztató szektor a leginkább oltáspárti.

Detzky Anna

20200730 Sopron Nyári Tábor Tankerület Sopron, Gárdonyi Gáza Általános Iskola, tankerületi táborozók. Vadon Lovasklub, Ágfalva Fotó: Magasi Dávid MD Kisalföld

Forrás: MW

Fotó: Magasi Dávid

A táborszervezők reményei szerint idén is lesznek gyermektáborok, de ehhez a szülők bizalma és aktivitása is szükséges, hogy időben lefoglalják a táborhelyeket.

– Az üdülések vezetői az egészségügyi kihívásokra, a beteg gyermekek kiszűrésére is felkészültek, sőt kiderült, hogy a táboroztatás az egyik leginkább oltáspárti szektor Magyarországon – mondta Tóth Béla, a gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. – A táborszervezők körében a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál felmérést is végzett a kérdésben január 18–24. között. A kutatásban több mint 200 táborszervező vett részt, akik összesen nyaranta több mint 50 ezer gyermek vakációzásában közreműködnek. Tehát ez viszonylag nagy merítésnek számít.

Oltatnának a szervezők

A táborszervezők bizakodóak az idei nyárral kapcsolatban.

– Reméljük, hogy nyárra sokan beoltatják magukat. A maszkviselést viszont nem tartjuk földtől elrugaszkodott ötletnek. Persze természetesen az lenne a legjobb, ha a védőfelszereléseket is elhagyhatnánk, és egy szabad, élménydús táborozásban lehetne része a gyerekeknek. Felmérésünk bebizonyította, hogy a táborvezetők közel 77 százaléka beadatja magának a vírusellenes vakcinát, amíg a táborokban dolgozó felnőttek 67 százaléka ugyanígy döntene. Ennél jobb oltási hajlandóságot nem nagyon láttam még más szektorokban – számolt be a portál vezetője.

Kétszáz turnus elérhető

Az előfoglalásokkal elősegíthetjük, hogy elegendő turnust hirdessenek meg.

– Már most közel kétszáz táborturnus elérhető és foglalható Táborfigyelő oldalunkon. Ez rekordnak számít, hiszen ilyen nagy számban február elején még nem volt erre példa, és már jelentkezőink is vannak. Látszik, hogy aki korábban jelentkezik, az jelzést küld a táboroknak, hogy szükség van rájuk. Ez nagyon fontos, hiszen ha nincs elég jelentkező, akkor kevesebb turnust indítanak el. Előállhat egy olyan helyzet is, hogy kevesebb lesz a táborhely, mint amennyien táborozni szeretnének. Előfoglalási kedvezményekkel lehet helyet foglalni a gyerektáborokra, ami azt jelenti, hogy kedvezményes áron akár iskolák, pedagógusok részéről is – ajánlotta Tóth Béla.

Új táborokat is várnak

További táborszervezők számára is lehetőséget biztosítanak a regisztrációhoz.

– Előszűrést végzünk, mert csak olyan tábor jelenhet meg a Táborfigyelőn, ami jogi háttérrel rendelkezik. Innentől kezdve felelősségre vonható az adott táborszervező, és joggal elvárhatjuk tőle, hogy az egészségügyi biztonsági előírásokat betartsa. Ezenkívül a programokat is megnézzük, amiket feltöltenek, és javaslatokat teszünk, hogy hol lehetne még valamit beszúrni vagy pihenőidőt beiktatni – magyarázta a Táborfigyelő honlap vezetője.

(A borítóképen: A táborszervezők reményei szerint idén is lesznek gyermektáborok (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában