rendezvények

2021.02.20. 13:00

Lesznek fesztiválok, így készülnek a szervezők

A nagy népszerűségnek örvendő megyei rendezvényeket idén is szeretnék megtartani.

Apagyi Beáta

Háromnapos fesztivált terveznek idén szeptember 17-e és 19-e között, mondta el az Északnak Oszkó-Jakab Natália, a Kerekdomb Fesztivált szervező Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

– A program már alakul, véglegessé május vége felé válik. Ilyenkor kezdjük el az aktív kommunikációt is, bár a szervezés már az előző fesztivál utolsó napjától indul. A kezdetektől fontos számunkra, hogy izgalmas egyensúlyt találjunk a művészeti és aktív programok között, és ezek segítségével mutassuk meg egy-egy kistelepülés különlegességeit és lehetőségeit. Az idei évben a borkóstolók, koncertek és színházi élmények mellett gyalogos, kerékpáros és vízitúrák várják majd a látogatókat. Az aktuális járványhelyzet az egész szektortól rugalmasságot kíván, folyamatosan egyeztetünk a fellépőkkel. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az esemény több kisebb helyszínen történik, leginkább szabadtéren, így 2020-ban, betartva a napi 500 fős létszámkorlátot, biztonsággal meg tudtuk tartani a programokat. Egy minőségi, közvetlen hangulatú, kulturális közösségi élmény megvalósítása a cél évről évre és az, hogy művészeti projektek és élménytúrák segítségével szélesebb közönséggel is megismertessük a Tokaji Borvidék kivételes településeit, fellendítsük az ebbe a régióba irányuló turizmust, bemutassuk a környék gazdag történelmi múltját és azt, milyen lehetőségeket rejt magában a vidék – tette hozzá Oszkó-Jakab Natália

Több hazai fellépő

Turjányi Miklós, a Zempléni Fesztivál fesztiváligazgatója is arról számolt be: az idei programjaik egyeztetés alatt vannak.

– A 2021-es lesz a 30. Zempléni Fesztivál, így mindenképp nagy reményeket fűzünk a megszervezéséhez. Ami már biztosan körvonalazódott, az az, hogy nem lesznek külföldi fellépőink, méltán híres hazai művészek előadásaival kívánjuk színessé varázsolni a kínálatot. Akik nagy örömmel jönnek, hiszen régóta vágynak arra, hogy élő közönség előtt lépjenek színpadra – emelte ki Turjányi Miklós

(A borítóképen: Hagyományosan Sárospatakon szokott kezdődni a Zempléni Fesztivál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában