Tiszaújváros

2021.02.17. 18:00

Készülnek az oltópontokkal

Nem mondtak le a nyári triatlonverseny megrendezéséről Tiszaújvárosban.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Shutterstock

A 80 év feletti állampolgárok beoltásához Tiszaújvárosban is érkezett az utóbbi hetekben oltóanyag háziorvosi körzetekhez. Már ott is rendelkeznek gyakorlati tapasztalatokkal, és várják a további mennyiséget.

„A leendő tiszaújvárosi oltópont két helyszínét felkészítettük a tömeges oltásra, amennyiben szeretnék beoltatni magukat, kérem, hogy kövessék figyelemmel a központi utasításokat – hívta fel a figyelmet dr. Fülöp György, a város polgármestere. – Kollégáimmal természetesen tájékoztatjuk a lakosságot, amint újabb hivatalos információ érkezik a tömeges oltással kapcsolatban.”

A városban nem sokkal ezelőtt döntöttek az általános közterületi maszkhordási kötelezettség feloldásáról, és kijelölték azokat a területeket – autóbusz-pályaudvar, bevásárlóközpontok parkolója –, ahol továbbra kis kötelező a maszkviselet.

Az elmúlt hetekben egyébként minimálisra csökkent a tiszaújvárosi aktív fertőzöttek száma. „Bár az adatok egyre biztatóbbak, továbbra is arra kérjük mindannyiukat, hogy tartsák be alapvető járványügyi szabályokat, annak érdekében, hogy az elért eredményeinket hosszú távon is fenntarthassuk! – mondta a polgármester.

Tervezik a triatlonhetet

„A lassan egy éve elhúzódó koronavírus-járvány sajnos 2021-re is sok bizonytalanságot ígér, ezért a rendezvények tekintetében is nagyon nehéz előre terveznünk. A járvány negatív gazdasági hatásai miatt – mint sok minden mást – a tervezett programjaink költségvetését is felelősen kell átgondolnunk és megterveznünk” – mutatott rá dr. Fülöp György.

A Triatlon Világkupa és Triatlon Nagyhét hosszú évek óta a tiszaújvárosi nyár egyik legkiemelkedőbb kulturális és sporteseménye. Egy jól összeszokott csapat rendkívül profi és lelkiismeretes munkájának köszönhetően a világ minden táján ismerik már a város nevét, a tiszaújvárosiak pedig évről évre élvezhetik a rendezvénysorozat gazdag kínálatát.

„Az idei terveinkről nemrég tartottunk online egyeztetést Márkus Gergellyel, a Nemzetközi Triatlon Szövetség sportigazgatójával, Lehmann Tiborral, az esemény főrendezőjével, illetve Márkus Balázzsal, a szervezőbizottság társelnökével – számolt be a polgármester. – Mindannyian egyetértettünk abban, hogy az elsődleges szempont továbbra is a lakosság, a sportszerető közönség egészségének védelme. A biztonsági szempontok mellett természetesen megvizsgáltuk azt is, hogy a színvonal megtartása mellett hogyan tehetjük gazdaságosabbá és fenntarthatóbbá a rendezvény lebonyolítását.”

„Minden tényezőt, véleményt és érdeket figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, idén a várhatóan 5 napos (július 14–18.) Triatlon Nagyhét keretében egy Triatlon Európa-kupa kerül megrendezésre a kulturális és tömegsportrendezvények fénypontjaként. Az előttünk álló időszakban folyamatos lesz az egyeztetés a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, Tiszaújváros Város Önkormányzata, valamint a Nemzetközi és a Magyar Triatlon Szövetség között annak érdekében, hogy 2021-ben a kialakult körülmények ellenére is egy színvonalas és tartalmas programsorozaton vehessenek részt mind a tiszaújvárosiak, mind pedig az idelátogató turisták és versenyzők.”

(A borítóképen: Nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában