Fejlesztés

2021.01.27. 08:30

Szükségessé vált az épület korszerűsítése

Uniós támogatással újítják föl a mezőnyárádi Boldog Sándor Katolikus Általános Iskolát.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock

Az intézménynek öt éve fenntartója és üzemeltetője az Egri Főegyházmegye, amely tavaly júniusban nyert európai uniós támogatást az iskolaépület felújítására. Mint a főegyházmegyétől megtudtuk, 147,74 millió forintba kerül majd a beruházás, amely hamarosan elindulhat.

Maga az épület az önkormányzat tulajdonában áll, s az előzetes energetikai felmérések azt mutatták, hogy az iskola épülete HH (gyenge) energetikai besorolással rendelkezik, így felújítása, energetikai rendszerének korszerűsítése szükségessé vált. A felújításban a külső homlokzat, a padlásfödém és a pincefödém is hőszigetelést kap, az elöregedett, energetikai normáknak nem megfelelő külső ajtókat és ablakokat fokozott légzárású, a mai előírásokat teljesítő nyílászárókra cserélik. Korszerűsítik a fűtési rendszert, s napelemeket is telepítenek. A fejlesztést követően DD (korszerűt megközelítő) minősítésű lesz az épület, mely a fenntartási, működtetési és üzemeltetési feladatok és költségek csökkenése mellett a korszerűsített épülettel járul hozzá a modern oktatási infrastruktúra megteremtéséhez.

Az ősz folyamán egyébként az önkormányzat a vizesblokkokban végzett korszerűsítést.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában